characters characters

Maini picioare- joc in familie pentru zile cu soare

Propus de: Gradinita Questfield   |   30 iulie 2015    |   3003 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 18 ani +.

joc de sincronizare
Acest joc de sincronizare si lucru in echipa este recomandat cu caldura atat in timpul vacantei, cat si in zilele libere petrecute intr-un mediu cald si prietenos, alaturi de prieteni, familie si rude apropiate.

De ce ai nevoie?

 • Voie buna
 • Multa voie buna
 • Si mai multa voie buna
 • Spatiu suficient pentru mai multe persoane


Cum se realizeaza
?

Se joaca in 2 familii (una vs cealalta) sau poate juca si doar o singura familie, spre exemplu 4-5 membri avand provocarile date de tata/mama in prealabil. Fiecare membru al familiei isi antreneaza imaginatia prin crearea unei povesti care sa contureze provocarile si sa construiasca un context frumos si energizat al jocului.

Spre exemplu, Printesa ELSA le-a trimis o scrisoare si ii provoaca sa faca urmatoarele lucruri:
joc de sincronizare

Sa stea in 5 maini si 5 picioare pentru 10 secunde. Pentru asta trebuie sa gaseasca o solutie ca in 30 de secunde sa atinga solul cu doar 2 maini si 3 picioare (toata lumea, in total, in acelasi timp), si sa ramana in acea pozitie pentru 10 secunde.
Apoi sa stea in 2 maini si 3 picioare
si asa mai departe, pana cand ajung la o super provocare de a sta doar in 2 picioare sau chiar unul pe sol.


In tot acest timp trebuie sa existe o sincronizare intre toti participantii.
O alta provocare a jocului este ca cei mici sa vina cu propuneri si sa coordoneze activitatea, pe rand, o data un copil, apoi celalalt.


Maini picioare este un joc de creativitate, cooperare, in cadrul caruia inveti sa numeri mainile/picioarele, sa gandesti strategii si sa reactionezi sub presiunea timpului. Sincronizarea si cooperarea care trebuie sa se realizeze intre membrii jocului creeaza sinergii si energii prin care intelegerea si cooperarea poate fi dusa la un alt nivel, in diverse situatii, in cadrul familiei. De asemenea, aveti garantia unor poze reusite, amuzante si pline de viata, amintiri ale acestor momente pline de bucurie!


Questfield logoDespre Gradinita Questfield (fosta gradinita Little London Pipera)

Questfield este un proiect care a crescut in perioada 2003–2015 datorita experientei in domeniul educatiei, motivarii si implicarii oamenilor din echipa, transformandu-se intr-un model de succes, o referinta in domeniul educatiei private.

Pentru mai multe informatii ne gasiti pe pagina de Facebook sau pe site.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu