characters characters

Fisa printabila. Rezumatul verii

Propus de: SuntParinte.ro   |   28 august 2019    |   5379 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

rezumatul verii
„Tot ce este bun, tot ce este magic, se intampla intre luna iunie si luna august.” Jenny Han


Ultimele zile de vara vin insotite deseori de o nostalgie specifica, mai ales pentru copii si adolescenti. Libertatea si promisiunea zilelor lungi si calduroase se apropie de sfarsit, urmeaza un nou an scolar cu rigori si cerinte diverse, cu provocari si momente de teama sau stres. Cei mici si cei mari incep zilele cu mai putin entuziasm si relaxare si mai multe ganduri legate de organizare si responsabilitate (cumparaturi si liste de rechizite, cursuri extrascolare si planuri pentru noul an scolar).

Pentru a face trecerea mai usoara, il poti ajuta pe copil printr-o activitate simbolica, prin care sa va amintiti impreuna care au fost cele mai frumoase momente din vara care se incheie.
Ideea este simpla: scrieti pe o foaie de hartie care au fost cele mai frumoase amintiri din aceasta vacanta, care sunt lucrurile pe care le-a invatat in aceasta vara si care sunt lucrurile pe care ar vrea sa le faca vara viitoare. Daca a avut un jurnal al verii, acesta ii poate fi de folos si ii poate servi ca inspiratie.

Puteti descarca fisa de mai sus in format pdf de aici.

Asemenea activitati pot reduce tristetea legata de sfarsitul vacantei, amintindu-i copilului de lucrurile frumoase pe care aceasta i le-a adus. Puteti apoi realiza lista de dorinte pentru toamna sau puteti sa stabiliti impreuna obiective pentru noul an scolar.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu