characters characters

Relatia parinte-copil

Lantul familiei

Propus de: SuntParinte.ro   |   28 aprilie 2015    |   3496 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

lantul familiei
Orice comportament, eveniment sau situatie in care este implicat unul dintre membrii familiei influenteaza intreaga familie. Cand copilul este furios, parintii pot deveni la randul lor furiosi, frustrati sau tristi. Acelasi lucru este valabil si in situatia inversa: cand parintii au o zi proasta, copilul poate prelua starea lor sau pur si simplu pot incerca sa ii faca sa se simta mai bine.

Oricare ar fi situatia, este bine sa nu uiti ca in cadrul familiei, tot ce spui sau faci are un efect imediat asupra celorlalti, chiar daca nu este vizibil intotdeauna. Il poti ajuta pe copil sa inteleaga aceste reactii in lant printr-o activitate simpla, dar sugestiva.

De ce ai nevoie

 • Carton colorat
 • Foarfeca
 • Carioci

Cum se realizeaza


Decupeaza o fasie lunga de hartie si indoaie-o ca un acordeon, in functie de numarul membrilor familiei voastre. Pentru 4 membri ai familiei, este nevoie sa indoi hartia de 3 ori.


Deseneaza un omulet pe una dintre suprafetele hartiei si decupeaza-l.

lantul familiei


Vei obtine un lant de 3, 4 sau 5 omuleti:).


Scrie pe fiecare omulet numele unui membru al familiei.

Daca vrei sa ilustrezi felul in care un comportament al copilului tau influenteaza intreaga familie, scrie numele copilului pe primul omulet din stanga lantului.

Scrie apoi comportamentul lui si reactiile celorlalti membri, ca in poza de mai jos.

 lantul familiei

Activitatea il ajuta pe copil sa inteleaga felul in care alegerile sale ii afecteaza pe cei din jur si felul in care pot aparea conflicte sau situatii neplacute in familie. Acelasi principiu functioneaza insa si intr-un grup de copii care se joaca, de exemplu, fiind specific relatiilor intre oameni:).

Activitatea te va ajuta si pe tine sa intelegi mai usor reactiile copilului tau si felul in care tu insuti ii influentezi starile emotionale si comportamentele. Reflecta la acest subiect. Cum reactioneaza copilul tau atunci cand esti ingrijorat, de exemplu? Iti preia starea emotionala sau incearca sa o echilibreze, incurajandu-te sau imbratisandu-te? :)

tu faci jocul

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu