characters characters

Promisiunile de Anul Nou

Propus de: Echipa Intuitext   |   29 decembrie 2009    |   3358 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 2 - 3 ani.

Se apropie Noul An cu pasi rapizi. Din cauza pregatirilor pentru petrecerea dintre ani nici macar nu mai ai timp sa stai putin cu adolescentul tau si sa te gandesti la ce s-a intamplat de-a lungul anului. Au fost mai multe bune sau rele? Puteai sa faci ceva diferit? Ai regrete sau daca ar fi sa incepi din nou anul, ai urma aceeasi pasi? De obicei, oamenii fac o recapitulare la final de an. Cantaresc ceea ce si-au dorit, ceea ce s-a implinit si ce a ramas de facut. Pentru ca deja este mare, un adult in devenire, ar fi interesant daca ai face impreuna cu adolescentul tau urmatoarea activitate. E vorba de realizarea unei liste cu promisiuni pentru noul an.
       

De ce ai nevoie?

 • o coala de hartie A4 colorata
 • chibrituri
 • un pix sau stilou

Cum se realizeaza?

1. Stai cateva minute la povesti cu copilul tau.

2. Vorbiti despre cum a fost anul anterior. Vi s-au implinit toate dorintele? A mai ramas ceva ce v-ati fi dorit sa faceti, dar n-ati reusit din diverse motive?

3. Discutati despre ce anume ati vrea sa faceti in anul ce vine. Care sunt scopurile si obiectivele pe care vi le stabiliti? Va doriti ceva anume pentru voi sau si pentru ceilalti membri ai familiei?

4. Dupa ce ati stabilit fiecare dintre voi cateva lucruri pe care vreti neaparat sa le faceti incepand cu 1 ianuarie, scrieti-le pe foaia de hartie colorata. Indicat ar fi sa va alegeti fiecare cate o culoare diferita pe care sa scrieti.

5. Puneti pe hartie cateva promisiuni pe care le faceti acum, de genul: “Imi doresc sa ma inteleg mai bine cu copilul meu.”, “Imi doresc sa petrec mai mult timp alaturi de familia mea.”.“Imi doresc sa iau note bune si sa obtin o bursa in semestrul urmator.” etc.

6. La final aprindeti un chibrit si ardeti pe margine coala de hartie pentru a-i da un aspect special.

7. Asezati hartiile undeva in albumul foto sau intr-un loc la vedere.

8. Incercati sa tineti cont de aceste promisiuni atunci cand deja va aflati in noul an. Avand niste scopuri veti sti cum anume sa va orientati actiunile.

Aceasta activitate il ajuta pe copilul tau sa inteleaga ca orice face in viata trebuie sa fie rezultatul unei dorinte. Numai daca iti planifici ceva din timp si stabilesti pasii pe care ii ai de urmat, iti va fi clar drumul. Faptul ca oferi o perioada de timp speciala pentru aceasta activitate inseamna ca promisiunile sunt cu adevarat importante. La final ati putea sa cititi cu totii, rand pe rand ce anume v-ati propus pentru noul an. Astfel, este posibil sa simtiti o mai mare responsabilitate de a va indeplini promisiunile, dupa ce au fost expuse de fata cu toti ceilalti. Sunt niste angajamente luate in fata familiei, de catre fiecare membru in parte.
 
Tu ce ti-ai promis pentru Noul An? Dar copilul tau?

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu