characters characters

Copilul tau poate fi profesor pentru o zi!

02 iunie 2009    |   5610 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 2 - 3 ani.


Ai un copil independent care nu vrea niciodata sa-l ajuti la teme? Te intrebi daca intelege ce se preda la scoala sau daca isi face chiar toate temele? Iata o cale eficienta de a afla ce a invatat, dandu-i lui controlul sau, cel putin, lasandu-l sa creada acest lucru.

 

Ofera-i copilului independenta pe care si-o doreste in gimnaziu, dar afla cum se descurca fara sa-i dai impresia ca il controlezi. Aceasta idee poate fi aplicata oricui si oricand si are cele mai bune rezultate la matematica in clasele gimnaziale.

 

 

 

Ai nevoie de:
- creion
- hartie
- manual de matematica.

Cum faci:

1. Cere-i copilului sa-ti fie profesor pentru o zi. Spune-i ca vrei sa inveti de la el si sa intelegi ce i se preda la scoala. Cei mai multi copii vor fi incantati pentru ca se simt stapani pe situatie si le place sa-si puna in dificultate parintii. Cere-i sa creeze un test pentru tine cu 10-20 exercitii. Daca e cazul, citeste inainte lectiile pe care tocmai le parcurge la scoala. Incurajeaza-ti copilul sa realizeze un test cu intrebari si exercitii variate din unitatea de invatare care i se preda la scoala la momentul respectiv. Aminteste-i ca testele pe care le da si el la scoala sunt usor de citit. Astfel ca testul tau ar trebui sa fie la fel.

 

2. Lasa-ti copilul sa aleaga singur intrebarile si exercitiile cu care sa te testeze. Dupa ce a terminat, da testul si fa cat poti de bine. O idee buna ar putea fi sa faci si cateva mici greseli in mod intentionat pentru a te asigura ca "profesorul" tau este atent atunci cand corecteaza.

 

3. Dupa ce ai terminat, da-i testul copilului si cere-i sa-l corecteze. Procesul corectarii este o cale foarte buna sa-si reimprospateze cunostintele acumulate. Va trebui sa treaca prin toate ecuatiile pentru a verifica daca ai raspuns corect. Este si o buna ocazie sa vezi ce invata si mai ales cat de usor iti corecteaza greselile.

 

4. Roaga-l sa corecteze cu voce tare si sa-ti explice greselile. Este o buna metoda sa-si consolideze informatiile in memorie.

Copilului tau ii va face placere sa te invete si pe tine cate ceva si nici nu-si va da seama ca, de fapt, exerseaza la matematica in timpul acesta!

Tu ce alte modalitati folosesti pentru  a verifica ce a invatat copilul tau ? Cum crezi ca s-ar descurca fiul sau fiica ta daca le-ai cere sa iti fie profesori pentru o zi?

 

 

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu