characters characters

Povestitorul si actorul

17 ianuarie 2014    |   1086 vizualizări
Utilitatea jocului:
interpretare expresiva a unui text, folosind gestica, mimica

Materiale folosite:
nu sunt necesare materiale.

Desfasurarea jocului:

 •  Tu vei spune copilului o scurta povestioara ce cuprinde pasaje cu interjectii sau actiuni ce pot fi imitate. In timp ce ai rol de „povestitor” si expui firul povestii, copilul cu rol de „actor” va interpreta pasaje din poveste, fara ca firul povestii sa fie intrerupt. Iata un exemplu de poveste:
 • „Intr-o zi insorita, parintii il anunta pe……(numele copilului) ca vor pleca intr-o drumetie in padure. Bucuros, copilul a strigat Uraaa! Si-au luat la revedere de la vecini si au plecat. Mergand pe cararea din padure, se auzea vantul vajind: vaj, vaj, iar crengutele trosnesu usor: trosc, trosc sub picioarele lor. Au mers ce au mers si au auzit un fasait, fas, fas, printre tufisuri, de parca ar fi fost un sarpe ce scotea un sasait: sssss, apoi deodata …un strigat: Ah! si ceva cazand bufff!. Se uitara de jur imprejur. Pe creanga unui copac radea o veverita, hi-hi-hi! O ciocanitoare cauta de mancare sub scoarta unui copac, cioc-cioc! O cioara croncanea, cronc-cronc! Dupa scurt timp au ramas uimiti: Oooo! Asezand piatra peste piatra, poc-poc, ei l-au ajutat pe padurar sa iasa din groapa in care cazuse. Padurarul le multumeste pentru ajutor si drumetii isi vad de drum. Au plecat fericiti spre casa, cantand cantecul preferat….”
 • Folosind gestica, mimica si interjectiile potrivite, copilul in calitate de actor va „juca” ceea ce tu, in calitate de „povestitor” istorisesti.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu