characters characters

O papusa din manusa

17 ianuarie 2014    |   1363 vizualizări
Utilitatea jocului:
exersare a expresivitatii comunicarii orale

Materiale folosite:
o manusa veche cu degete sau mingi de ping-pong; carioca; fire de ata, vata; o cutie de carton cu lungimea de 30 cm.

Desfasurarea jocului:

 • Din manusa veche pe care nu o mai folosesti, taie partile in care se introduc degetele, cu care veti confectiona papusile. Daca nu ai o manusa „de sacrificiu”, papusile se pot confectiona din mingi de ping-pong, carora li se fac orificii cat sa intre degetul. Se deseneaza cu carioca trasaturile fetei pe „degetul” decupat sau minge. Se pot lipi si alte elemente precum: barba, mustati, par, palarie, batic, etc. „Teatrul” se poate face dintr-o cutie de carton cu lungimea de 30 cm in care se taie un loc pentru scena. Cand toate acestea sunt gata, spectacolul poate sa inceapa.
 • Tu si copilul veti interpreta diverse roluri din povesti cunoscute sau din povesti imaginate, veti dialoga, veti raspunde la intrebari, veti face anunturi, veti adresa invitatii.
 • Copilul se poate juca si singur sau cu prietenii. Va avea prilejul sa dea spectacole pentru papusile sale, sa le recite poezii invatate la gradinita, sa le cante sau sa le povesteasca. Recuzita poate fi imbunatatita permanent cu mici marionete, cu papusele si jucarele mici, cu elemente de decor realizate de catre copil. Acest joc este indragit de copii si constituie un prilej de exersare a expresivitatii comunicarii orale, fiind un joc cu final deschis (care nu se termina niciodata).

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu