characters characters

Model de diploma de cititor

Motiveaza-l pe copil sa citeasca

Propus de: SuntParinte.ro   |   18 ianuarie 2016    |   17632 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Modelele de diploma de cititor pot fi inca o modalitate prin care profesorii, dar si parintii pot sa ii motiveze pe copii sa citeasca mai mult. Promovarea lecturii in scoli poate da rezultate surprinzatoare daca ofera copiilor libertatea de a se exprima si de a fi creativi.

Model de diploma de cititor incepator

Pentru copiii care tocmai au inceput sa citeasca si au facut progrese, o diploma de cititor incepator ii poate motiva sa continue sa citeasca.

model de diploma cititor


O poti descarca de mai jos (click dreapta pe imagine si Salveaza ca/Save as). Printeaz-o si completeaz-o cu numele copilului pe care vrei sa il incurajezi sa devina un cititor pasionat.


Model de diploma de cititor avansat

La final de an, la finalul semestrului sau la finalul lunii, diplomele de cititori avansati pot incununa efortul copiilor care au citit multe carti si ii ajuta sa se priveasca pe ei insisi drept cititori.

mode de diploma cititor


Recomandari pentru a motiva copilul sa citeasca:

 • Lasa-l pe copil sa aleaga ce vrea sa citeasca sau ofera-i alegeri din domeniile sale de interes. De exemplu, daca unui copil ii plac foarte mult poneii din desene animate, ii poti cumpara o carte cu povesti ai caror protagonisti sunt acestia:).
 • Prezinta lectura ca pe o activitate distractiva, nu ca pe una obligatorie. Desi multe opere sunt obligatorii in scoala, doar pentru ca profesorii le prezinta astfel nu inseamna ca acestea vor fi si citite. Este mai eficient sa il lasi pe copil sa descopere ca este placut sa citeasca decat sa il obligi sa faca acest lucru.
 • Fie ca esti profesor, fie ca esti parinte, ofera copiilor un model in privinta importantei lecturii in viata noastra. Povesteste copiilor despre ce carte citesti in prezent, ce iti place si ce nu iti place la ea, vorbeste-i despre scriitor si, daca este potrivita varstei lor, lasa-i sa o rasfoiasca. Spune copiilor de ce iti place tie sa citesti.
 • Recomanda lectura ca modalitate de petrecere a timpului. Atunci cand trebuie sa asteptati (la medic, de exemplu) sau cand mai sunt cateva minute pana la pauza si lectia s-a incheiat, e momentul pentru putina lectura:).

Poti citi si:

Lantul lecturii – provocarea celor 20 carti

Ce carti a citit copilul - Turnul cartilor

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu