characters characters

Marinari, pregatiti armele! Se apropie o corabie!

Propus de: Antoaneta Smaranda   |   26 iulie 2011    |   2532 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 2 - 3 ani.

Joaca de-a piratiiEu si copiii mei, Daria de 4 ani si Andrei de 2 ani ne jucam foarte mult impreuna. Intr-o zi, le-am luat copiilor o carte despre pirati foarte interesanta si cu multe detalii atractive…Atat de atractive incat mi-au facut capul calendar sa ne jucam de-a piratii!!!
La asa mama, asa copii! Si mie imi place sa ma joc cu ei si sa experimentam lucruri noi asa ca…mi-am stors un pic neuronii si mi-a venit ideea.
 
 
 De ce ai nevoie

 • creion
 • folie de aluminiu
 • sclipici
 • hartie creponata
 • pietricele
 • carton
 • foarfeca

Cum se realizeaza

Joaca de-a piratii1. Am luat bucati de carton (de marime medie) si am desenat cu un creion forma de sabie, forma de scut si o ancora. Am facut mai multe sabii pentru ca sunt mai multi copii care vin la noi la joaca sau mergem noi la ei.

2. Dupa aceea, am decupat cu foarfeca si i-am lasat pe pitici (de fapt, pe Daria mai mult ca e mai mare, Andrei imita ce face ea, dar in limita varstei lui) sa lipeasca hartie creponata ca sa nu se mai vada cartonul.

3. Apoi fiecare a lipit ce vrea, pentru a personaliza sabiile si scuturile: pietricele colorate, sclipici, desene, totul asa cum au vrut ei. Ancora am pregatit-o eu, am lipit folie de aluminiu (toate avem in bucatarie asa ceva ) si am legat o sfoara de ea.

4. Piticii au vazut folia de aluminiu si au vrut si ei sa puna la sabii.

5. Mi-a mai venit o idee si am “impachetat” pietricele in folie de aluminiu, pentru a crea “comoara piratilor”.

Ce a rezultat?
O nebunie! Avem o corabie de plastic (jocul asta l-am facut vara trecuta cu piticii cand abia le luasem corabia piratilor de pe un site specializat unde era la o super promotie, asa ca am profitat cat de repede am putut si am luat din banii de vacanta ).

Copiii si-au pus batice pe cap asa cum au piratii, au luat sabiile si scuturile si au alergat prin toata curtea unii dupa altii, s-au urcat pe corabie si strigau: “Marinari, pregatiti armele! Pregatiti-va sa andocati! Se apropie o corabie!!!” sau “Ridicati armele, va vorbeste capitanul, trebuie sa ma ascultati! Eu sunt seful!”.

De ce recomand aceasta activitate si altor parinti
Timpul petrecut alaturi de copii este foarte important. Prin joc invata sa relationeze cu ceilalti, sa reactioneze in diverse situatii care le apar in viata (acum sau mai tarziu). Joaca de-a piratii este excelenta pentru ca au ocazia sa invete ceva nou, este un joc interactiv (pot fi folosite chiar pistoale cu apa pentru a “moderniza” jocul si a-i face si mai fericiti), iar activitatea fizica elibereaza energia pe care o au. Mai presus de orice, e vorba de faptul ca cei mici se simt iubiti si protejati, orice joc alaturi de parinti si prieteni inseamna pentru ei ca li se acorda atentie, sunt lasati sa experimenteze lucruri noi si sa aiba ocazia chiar sa le “comande” celor mari, sa se puna in situatia lor de a decide si astfel, de a capata incredere in ei insisi!


Antoaneta Smaranda

Sunt mamica a doi nazdravani care fac multe boacane, ne jucam impreuna mereu si invatam lucruri noi (despre pirati,indieni, avioane, planete,dinozauri etc). Imi place sa ii vad cum descopera mereu cate ceva, sa le vad sclipirea din ochisori si bucuria cand inteleg ceva sau pun intrebari ca sa afle si mai mult si mai mult.
Din dorinta de a afla de la alte mamici experientele, aventurile minunate alaturi de copiii lor am creat
http://piticidarvoinici.wordpress.com/

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu