characters characters

Litere in pijamale

17 decembrie 2013    |   729 vizualizări
Utilitatea jocului:
exersarea scrisului prin copiere

Materiale folosite:
litere decupate din carton, de dimensiuni mari (cat o foaie de A4); instrumente de scris: creioane, carioca, pensule, markere, pixuri; optional: stampile mici cu diverse forme: inimioare, floricele, norisori, fructe; capsator si sfoara.

Desfasurarea activitatii:

 • Literele (A, O, L, T, I, L, C, U) sau cele care intra in componenta numelui copilului sunt confectionate in prealabil de catre tine, conform specificatiilor de mai sus. Copilul va orna literele, prin desen sau cu stampile, creand imprimeuri de pijamale. Fiecare litera va avea un model diferit. Cu literele in pijamale se pot forma cuvinte simple sau se poate reconstitui numele copilului. Pentru expunere, literele insirate in cuvant sunt capsate pe o sfoara si expuse in camera copilului.
 • Exista modalitati foarte variate de a decora literele, nu doar prin desen. Se pot lipi pe litera diverse forme, simboluri colorate, bucati de hartie colorata facuta cocoloase, ata taiata marunt, material textil lipit pe litera, dupa ce a fost decupat in prelabil dupa tiparul literei, imagini mici decupate din reviste vechi, etc.
 • Interesanta poate fi si ideea de a umaniza literele prin desenarea ochisorilor, a nasului si a gurii, prin adaugarea de mustata, codite sau papaion. Astfel, literele pot deveni personaje de carnaval ce pot forma cuvinte, pot vorbi dand exemple de cuvinte care incep cu ele, pot fi personaje de poveste. Cu multa creativitate, lasand copilul liber sa se joace si sa vina cu idei, lumea literelor vine mai aproape de copil, cucerindu-l si ademenindu-l sa le invete.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu