characters characters

Legenda Craciunitei sau Florii de Craciun

Propus de: SuntParinte.ro   |   20 decembrie 2019    |   4337 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

legenda craciunitei sau florii craciunului
A devenit din ce in ce mai populara si in tara noastra: craciunita sau floarea de Craciun (cunoscuta si ca poinsettia sau dupa denumirea latina, "Euphorbia pulcherrima") vine si insotita de o legenda.

Istoria Craciunitei

Craciunita este originara din America Centrala, unde a fost descoperita de catre ambasadorul Statelor Unite in Mexic, Joel Roberts Poinsett (de la numele acestuia a venit si denumirea florii in limba engleza, Poinsettia) in anii 1800. Acesta a fost fascinat de floare si a trimis cateva exemplare in Statele Unite, in Carolina de Sud, unde a inceput sa le cultive si sa le trimita la targuri si expozitii botanice.

Initial, florile au fost vandute taiate, in buchete, abia in anii 1900 incepand sa fie vandute in ghiveci, ca flori decorative pentru case sau gradini. Familia americana care a inceput in 1900 sa le vanda in ghiveci este si in prezent principalul furnizor de Poinsettia in SUA.

Legenda Florii de Craciun

Exista mai multe variante ale legendei craciunitei sau florii de Craciun, majoritatea provenind din Mexic. Una dintre variante spune ca:

A fost odata ca niciodata o fetita saraca pe nume Pepita. In fiecare an, de Craciun, biserica din satul Pepitei sarbatoarea nasterea lui Isus cu mult fast si bucurie, fiecare credincios aducand un dar pentru Isus. In seara de Ajun, Pepita era trista pentru ca nu avea un dar special pe care sa il aduca la biserica pentru Isus. Pe cand mergea spre biserica impreuna cu fratele ei, un inger i-a aparut in cale, spunandu-i ca nu trebuie sa fie tristi pentru ca nu au un dar, este de ajuns sa culeaga cateva plante care cresc pe marginea drumului si sa le aduca drept cadou. Copiii au ascultat indemnul ingerului si au facut un buchet de ierburi pe care l-au adus la biserica. Cand au asezat buchetul in biserica, s-a intamplat un miracol: ierburile s-au transformat intr-un buchet de flori rosii, in forma de stea. De atunci, aceste flori sunt cunoscute sub denumirea de floarea noptii sfinte.


Poti gasi o alta varianta a legendei in limba engleza, mai jos:


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu