characters characters

La plimbare prin oras

Propus de: Shakespeare School   |   12 mai 2014    |   1384 vizualizări

*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/abir82/3982967749


Ce faci azi? Ies la o plimbare prin oras. Pe jos.


Stiai ca in Londra, in decembrie, este o zi foarte importanta? In afara de Craciun J. Este VIP- Very Important Pedestrian Day. Strazile Oxford si Regent sunt inchise pentru masini si toti care trec pe acolo o pot face doar mergand pe jos.Frumos, nu-i asa? Si sanatos. Gratis si la indemana oricui. Mai putina poluare si ...lista ar putea continua.

Hai sa o luam si noi la pas si sa ne imprietenim cu orasul si cu ceea ce are el de oferit, in engleza, ca de obicei.

Vocabular: airport, bank, restaurant, museum, library, gallery, stadium, aquarium,park, playground, home, school, hospital, police station, fire station, post office, zoo, theater, and shop

S-ar putea sa gasiti folositor materialul de mai jos pentru a consolida notiunile de vocabular pentru exercitiul urmator:


Activitatea 1:Where are you?

Materiale necesare: foaie de hartie,zar,pioni/figurine, foarfeca

Runda 1: O foaie de hartie o impartiti in 20 de patratele (numarul locurilor din oras din lista de mai sus). In fiecare patratel scrieti cate un loc. In primul patrat scrieti „start”, in rest, cuvintele vor fi puse in orice ordine doriti.

In functie de cati jucatori sunt, se alege si numarul de pioni/figurine. Mai departe plecati la plimbare prin oras. Dati cu zarul, pe rand. In functie de locul in care ajungeti trebuie sa si spuneti ceva despre acel loc. Partenerul intreaba „ Where are you?”. Cel care a dat cu zarul spune unde este (at the zoo), dar si ce poate face cand viziteaza acel loc (At the zoo I see the animals and feed the monkeys.)

Pentru diversificare, cand ajungi pe patratica cu „police station/hospital” stai un joc, iar „airport” poate fi ales sa inaintezi 2 patratele. Sau orice alta regula inventata chiar de voi, va aduce un plus de bucurie. Castiga, desigur, cel care a ajuns primul la „finish”.

Runda 2: Dupa ce v-ati plimbat destul prin oras, decupati patratelele din activitatea anterioara (sau daca stati bine cu timpul, mai scrieti-le o data pe o alta foaie de hartie). Asezati-va confortabil, fata in fata si jucati ” hot seats”.

Astfel: catonasele se impart egal intre cei 2 jucatori.Scopul final este sa ghiciti cat mai multe nume de locuri in urma descrierii facute de partenerul vostru. Cel care incepe, ia un cartonas si ofera cateva indicii despre ceea ce este scris pe el (You order food when you go there). Celalalt trebuie sa ghiceasca (restaurant). Cand ghiceste, pastreaza cartonasul si e randul lui sa inceapa o alta descriere. Daca nu ghiceste, nu are dreptul de a lua o carte de jos si punctul ii revine celuilalt jucator.

Activitatea 2: Build your imaginary town!

Materiale necesare: o foaie de hartie mare, pix, creion, creioane colorate

Runda 1: Lasati-va imaginatia sa zboare...Luati fiecare cate o foaie de hartie si incercati sa dati viata propriului oras, asa cum il viseaza fiecare. Scrieti numele cladirilor pe care le desenati. Puteti adauga altele, neinventate inca ( de ex: a bookrestaurant: a place where you go, get a „menu” , order a book and cup of tea, spend the next 30 -40 minutes reading the bookJ). In functie de imaginatia fiecaruie, orice isi poate gasi locul si rostul in orasul vostru imaginar.

Dupa ce realizati plansele, discutati despre ele. O sa va placa, garantat!

Sfat: pentru impact, folositi o foaie mare de hartie ca sa nu va simtiti ingraditi in vreun fel.
                               

Runda 2: Iata si un link in continuarea sau premergator activitatii de mai sus:

http://www.kindersite.org/Directory/DirectoryFrame.htm


Te-ai gandit pe unde sa iti faci plimbarea pe jos in dupa-amiaza aceasta?

La Shakespeare School limba engleza se invata prin jocuri si mici competitii care ii fac pe copii sa asimileze rapid si cu placere.

Personajele Ziggy si Zaggy, create de expertii nostri, vor deveni imediat prietenii si partenerii de joaca ai copiilor!

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu