characters characters

Cum realizez jurnalul familiei mele

Propus de: Valentina Cretan   |   08 ianuarie 2010    |   4744 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 2 - 3 ani.

In viata unei familii au loc numeroase evenimente care peste ani raman doar amintiri sau care se pierd definitiv. Ar fi bine ca evenimentele placute sa le pastram intr-un jurnal cu amintiri, intocmit de toti membrii familiei. Nu este de ajuns sa urmariti un album cu fotografii sau o inregistrare video, este interesant sa si notati la momentul respectiv starea voastra de spirit, ce-ati gandit atunci, ce-ati spus si ce-ati facut.

Puteti adauga un desen, o suvita de par de la prima tunsoare a celui mic, un bilet la primul spectacol vizionat cu intreaga familie, invitatia la nunta de aur a bunicilor, reteta dupa care ati preparat prima data specialitatea casei, orice. Acest orice va avea peste ani, la intalnirile de familie, un farmec aparte. De asemenea, acest neinsemnat orice ar putea aplana conflicte, de dragul momentelor traite candva impreuna si imortalizate in jurnalul cu amintiri.

La intocmirea jurnalului familiei este bine sa participati cu totii, este un bun si placut motiv sa va petreceti timpul impreuna dupa o zi obositoare. E un prilej de amuzament sau de a va descoperi anumite calitati legate de acesta activitate. Rezultatul va va incanta acum, dar si peste ani.

De ce ai nevoie:
-    un biblioraft A4 sau A5 cu imprimeuri adecvate sau simplu
-    hartie corespunzatoare alba sau colorata
-    folii de protectie
-    lipici, capse si multe alte nimicuri

Cum se realizeaza:
1. Se noteaza pe o foaie data si o scurta prezentare a evenimentului si se aplica prin lipire sau capsare anumite lucruri care au legatura cu acesta sau se fac anumite desene.
2. Foaia rezultata se introduce intr-o folie de protectie.
3. O foaie poate contine mai multe evenimente.
4. Foile se ordoneaza cronologic in biblioraft.
5. Daca biblioraftul este fara imagini, poate fi decorat de voi specific temei.


Si familia noastra lucreaza la un jurnal. Tu ai dori sa realizezi un jurnal al familiei tale? Ce alte metode de a pastra amintirile familiei ai gasit?

Institutor Valentina Cretan, Scoala Nr.22 „Mircea Eliade”, Craiova

Despre autoare:

“Sunt invatatoare de 22 de ani, gradul didactic I, am studii superioare in domeniul masuratorilor terestre si cadastrului, domeniu in care am si profesat ocazional in ultimii 6 ani. Munca la clasa, cu copiii, este adevarata mea chemare, este profesia in care ma regasesc.  Sunt casatorita si am un baiat in clasa I. Sunt titulara la o scoala de prestigiu in Craiova si in judetul Dolj - Scoala nr.22 "Mircea Eliade". Sunt un om obisnuit.”
 

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu