characters characters

Jocurile Copilariei sau poate chiar Jocurile Olimpice de Iarna

Proiect: sporturile de iarna

31 ianuarie 2019    |   2473 vizualizări

Varsta: 2 - 3 ani.Va prezentam o propunere de activitate deosebita, demna de realizat in weekend sau, consecutiv, in cateva seri. Rezerva-ti cateva zile pentru a aduna materialele si apoi, inarmeaza-te: vei da testul la rabdare!

Activitate propusa si realizata de colectivul Gradinitei Prietenii Mei sub indrumarea doamnei Laura Goran (Manager Coordonator) si cu sprijinul deosebit al doamnei Georgete Ene (Educatoare -grupa Albinute).

De ce sa recreezi jocurile de iarna, la tine, in sufragerie?


In zilelele prea friguroase, cand nu este chip de iesit prin parcuri, adu iarna, tocmai in casa ta… prin tot ce are ea mai frumos: colectivitate,  joaca, freamat, dar in acelasi timp, bucura-te de caldura caminului tau. Pune la cuptor o placinta cu mere si cat se face, deruleaza un proiect de proportii “olimpice”.


Proiectul Jocurile Copilariei - iarna este un prilej de povesti despre zapada, Polul Nord, dar si un context de invatare si de repetare a unor cuvinte noi din vocabularul specific de iarna. Noi am adunat, din propria experienta cu cei mici, cateva cuvinte cu mare lipici la ei: Saniuta-Bob-Schi-Zapada-Gheata-Polul Nord-Polul Sud-Eschimosi-Derdelus-Fulgi. Sa ai in jurul tau si carti despre iarna si despre frumusetea acestui anotimp, despre joaca si prietenia care se leaga si mai tare atunci cand facem un Om de Zapada.


Materiale  necesare:

 • Un carton dur sau o plansa pe post de suport
 • Figurine: sportivi, braduti, stegulete, conuri de brad, omuleti de zapada din carton reciclat, piese de lego
 • Un material mai dur pe post de partie de schi.


Adevaratul farmec al iernii nu poate fi simtit decat de catre copii!


Sa le privim magia din ochi si sa-i lasam sa se bucure de acesta anotimp fascinant.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu