characters characters

Joaca de-a matematica

Propus de: Mariana Tuchel   |   11 noiembrie 2009    |   4414 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Mediul familial joaca un rol vital in cresterea si dezvoltarea  copilului, atat la nivel comportamental, fizic, cat si emotional.
Pentru a veni  in ajutorului invatatoarei, parintele poate realiza impreuna cu copilul  de clasa I  diverse  activitati  cu valoare educativa, pentru a consolida adunarea 0-10. Iti propunem in continuare o astfel de activitate.
 
 
Ai nevoie de:
Carton
Carioci
Foarfeca
Pix
Hartie
Pioneza

In realizarea acestei activitati, vei parcurge mai multe etape:
1.Decupeaza o bucata rotunda de carton
2.Deseneaza pe margini niste buline,
3.Decupeaza o sageata din carton,
4.Prinde sageata cu o pioneza in centrul discului de carton.
5.Explica-i copilului regulile jocului:
 • roteste cadranul, iar acolo unde se opreste sageata, copilul calculeaza numarul  de buline din cercul indicat  de varful sagetii, apoi pe cele de la coada ei.
 • raspunsurile  se scriu sub forma unei adunari pe hartie si apoi se rezolva.
6. Etapa finala, de evaluare si tragere a concluziilor (ce v-a placut, ce nu v-a placut).
             
 
Este indicat  ca inaintea inceperii jocului, sa explici copilului  scopul acestei activitati, dar si  felul cum vor fi recompensate raspunsurile corecte sau sanctionate cele gresite.

Este bine sa oferi explicatii micului scolar, sa dai dovada de mult calm  in timpul jocului, sa apreciezi copilul pentru  raspunsurile bune, sa-l incurajezi in momentele dificile  ale jocului. Procedand asa, vei contribui la formarea unui copil echilibrat emotional, cu stima de sine ridicata si cu motivatie crescuta  pentru scoala.

Astfel, copilul invata adunarea jucandu-se, iar  prezenta parintelui il stimuleaza, bucurandu-se ca  acesta este interesat de jocurile sale.Totul i se pare o distractie, iar  matematica devine mult mai usoara.
La acest joc  pot fi antrenati si prietenii copilului, dezvoltandu-i  astfel nu numai deprinderi matematice, dar si deprinderi sociale.

Institutor  I : Tuchel Mariana
Scoala Nr. 2 Movileni Jud.Galati

Despre autoare:

"Am absolvit Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei din cadrul Univ. de Stat Al.I.Cuza Iasi, dar lucrez ca invatatoare de 10 ani. Sunt mamica unei fetite, imi place sa lucrez cu copiii, ma implic in diverse activitati educationale, imi place sa invat in fiecare zi cate ceva. "
                                   

Comentează:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu
 • Utilizator Anonim
  iliescu aurelia    19.08.2011 - 11:05
  am o parere foarte buna
  dar astept mai mult...mai complex....