characters characters

Invata alfabetul in engleza

Propus de: Shakespeare School   |   09 mai 2014    |   3470 vizualizări

*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/rgdaigle516/9069865582; autor: Robert G. Daigle


A, B, C, D, E….Va mai amintiti cum ati invatat prima data alfabetul? Alfabetul nu se invata chiar usor, insa cand totul incepe ca o joaca, copiii reusesc sa si-l insuseseasca. Astazi, Ziggy, veverita cea isteata si Zaggy, castorul cel ghidus, iti lanseaza provocarea de a-l invata, impreuna cu tine, pe copilul tau, alfabetul. Si pentru ca totul sa fie inedit si cat mai placut, iata propunerile lor nastrusnice:

Ziggy si Zaggy te invita la cantat! Cel mai bine suna pe CD-ul atasat cartii ”Ziggy & Zaggy: Adventures in Englishland”, dar, daca nu ai CD-ul la indemana, cu putina imaginatie…ritmata, gen “An-tan-te”, alfabetul va incepe usor, usor, sa se dezvaluie. Iata cum este pe CD-ul cartii:

ABC,DEF,DEF,DEF,

GHIJKL,MNO,MNO,MNO,

PQRSTU,TUV,TUV,

W,X,Y and Z,Y and Z, Y and Z

W,X,Y and Z

Now you know the alphabet!


Dupa ce l-ati repetat de cateva ori, puteti merge ca soldateii prin casa in ritm de A, B ,C. Ca sa va amuzati, recomand ca din cand in cand sa mergeti in pas mai alert, apoi incetiniti si tot asa, alternand. De asemenea, pentru variatie, alternati vorbitul in soapta cu cel cu voce ridicata.


Ziggy si Zaggy deschid competitia: primul joc, SNAP ( sau, daca preferati, “fripta”)! Nu-i asa ca deja zambiti si palmele au inceput sa va manance? Asadar, fie mai chemati un membru al familiei, fie incepeti in doi. Re rand, fiecare propune cate o litera a alfabetului, dupa care urmeaza SNAP! Deci, daca v-ati gandit la M, incepeti sa spuneti literele, unul dupa altul, iar cand ultima litera spusa este M, cel care urmeaza trebuie sa fie atent si pregatit si nu trebuie decat sa “lipeasca” palma celuilalt pentru a castiga. Daca reuseste sa il atinga, a castigat runda, iar daca nu, a pierdut-o. Stati linistiti, in final toti castiga…experienta si distractie!


Ziggy si Zaggy continua competitia: trecem la un nivel superior si jucam WHO’S THE WINNER TODAY? Pentru acest joc aveti nevoie de cartonase cu toate literele alfabetului (pentru un plus de creativitate le puteti face impreuna, exersand in felul acesta si scrierea lor). Asadar, se iau cartonasele de joc, se amesteca, se fac gramada si se pun in mijloc. Fiecare incepe si ia cate o carte din mijloc. Primul dintre jucatori care trage A va trebui sa il puna tot in mijloc, cu fata in sus, ca si deshizator de sir, urmand ca pe masura ce se trag celelalte litere, sa se aseze, in ordine alfabetica in sirul care tocmai ce s-a deschis cu A. Pe masura ce se trage cate o carte care nu e la rand alfabetic, se pune din nou jos,cu fata in jos, intr-un al doilea teanc ce va fi folosit cand prima gramada de carti va fi epuizata. Scopul este ca toate cartonasele sa ajunga cu fata in sus, in mijloc, in ordine alfabetica, iar primul jucator care ramane fara carti, va castiga. Astfel, se va forma tot alfabetul in mijloc. Insa, cel care anticipeaza ca va castiga, in momentul in care pune jos ultima litera a alfabetului, respectiv Z, in acelasi timp in care pune cartea in sir alaturi de celelalte , trebuie sa intrebe: Who’s the winner today/Cine este castigatorul de astazi? Daca , din pacate, uita sa intrebe, atunci a pierdut runda, victoria revenindu-i celuilalt jucator.


Cam atat pentru azi. A fost doar… alfabetul J, dar sper ca ati asimilat regulile jocurilor pentru ca le veti mai folosi si in celelalte intalniri. Ziggy si Zaggy sunt deja experimentati in aces sens, asadar trebuie sa va antrenati bine pentru a combate.Va mai amintiti cantecelul de inceput? Ziggy si Zaggy au inceput deja sa-l fredoneze. Cantati cu ei:

ABC,DEF,DEF,DEF,

GHIJKL,MNO,MNO,MNO….

Now you also know the alphabet!!!

La Shakespeare School limba engleza se invata prin jocuri si mici competitii care ii fac pe copii sa asimileze rapid si cu placere.

Personajele Ziggy si Zaggy, create de expertii nostri, vor deveni imediat prietenii si partenerii de joaca ai copiilor!

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu