characters characters

Infatisarea fizica in engleza

Propus de: Shakespeare School   |   12 mai 2014    |   1198 vizualizări

*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/lorenjavier/5998909228

“Mirror, mirror on the wall, who’s the most beautiful of all?” Sau... oglinda, oglinjoara, cine e cea mai frumoasa din tara? Poate fi oricine; numai Alba-ca-Zapada nu. Nu de data asta. Ce-ar fi ca, o data, sa fie mastera...pana la sfarsitul povestii?! Cum ar fi? Nu trebuie sa imi raspundeti, ci doar sa incepeti sa va inchipuiti un alt sfarsit al clasicii povesti.Orice e posibil. Nimic nu e gresit. Incurajati-va copiii sa intrebe si sa se gandeasca :cum ar fi daca....? E un exercitiu foarte bun de a le stimula latura creativa.

Urmeaza o ghicitoare:

Sunt voinici, dar mai ales haiosi

Chipesi si cateodata...mofturosi;

Jucausi, simpatici, indrazneti,

Veseli si pufosi ca niste pufuleti

Cu mic, cu mare ii cunoasteti!

RIDDLES, RIDDLES ALL THE TIME!

Cine vrea sa se imbogateasca (sufleteste, mai ales), cu intrebarea sa calatoreasca!

Prima sugestie: alegeti 5 celebritati (pot fi chiar pe categorii: 5 personaje de poveste/cantareti/ scriitori/ presedinti). Fie cautati pozele lor pe internet si le selectati., fie le gasiti prin reviste. Sau mai simplu, pot fi chiar 5 prieteni pe care ii vedeti intr-o poza. Scopul este sa ghiciti personajul ales in urma descrierii fizice. De exemplu: He isn’t tall. He’s got a long nose and short hair. He’s got 2 small ears, but, sometimes, he’s got a very longnose. Who is it? (Pinocchio)

SENTENCE CHAIN

In acest joc, de memorie, nu trebuie sa rupeti lantul. Lantul de propozitii, nu cel de aur, de la bunica. Este mai distractiv daca adunati mai multi jucatori. Tema este din nou aspectul fizic. Asadar, primul jucator incepe: He is handsome. Al doilea repeta ce a zis primul, dar adauga un element nou: He is handsome,tall... Al treilea repeta ce au spus primii doi, adaugand si el ceva: He is handsome,tall,fat... Important este sa nu se uite nici un cuvant din cele rostite,si mai ales, sa fie in ordinea lor initiala. Se adauga elemente noi pana cand un jucator uita un cuvant sau ordinea in care au fost spuse. Lantul se rupe si jocul se reia.

A FAN AND A STORY

Materiale necesare: o foaie de hartie, ceva de scris, imaginatie si o tema bine aleasa; in cazul nostru, din nou, aspectul fizic.

Indoiti hartia astfel incat sa arate ca un evantai. Va propuneti sa va ganditi la un erou, neinventat inca, dar despre care va trebui sa oferiti indicii oferind cat mai multe detalii fizice. Cum? Pe rand, fiecare scrie pe cate o bucatica de hartie indoita(in ordinea in care sunt realizate indoiturile) o propozitie despre cum arata eroul vostru: He’s got curly red hair. Urmatorul participant scrie si el o propozitie fara sa se uite la ce a scris cel dinaintea lui: He’s got big hazel eyes. Apoi ii da evantaiul de hartie urmatorului „ scriitor” care contribuie si el cu ideea lui. Si tot asa, pana se scrie tot evantaiul.La sfarsit, il desfaceti si cititi toata povestea. De obicei, este foarte haioasa. Iar daca si incercati sa desenati ce ati scris, veti adauga un plus de amuzament.

La Shakespeare School limba engleza se invata prin jocuri si mici competitii care ii fac pe copii sa asimileze rapid si cu placere.

Personajele Ziggy si Zaggy, create de expertii nostri, vor deveni imediat prietenii si partenerii de joaca ai copiilor!

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu