characters characters

In cautarea comorii

Propus de: SuntParinte.ro   |   01 iunie 2016    |   3882 vizualizări
Tuturor parintilor le face placere sa ofere copiilor lor carti, fiind constienti de importanta lecturii pentru dezvoltarea personalitatii lor. Sunt si cazuri in care copilul tau afla de la prieteni despre o carte nemaipomenita pe care si-o doreste mult si pe care te roaga cu insistenta sa i-o cumperi.

Activitatea de astazi   propune un mod inedit si distractiv in care tu ii poti oferi copilului cartea preferata, printr-un joc incarcat de elemente surpriza: o vanatoare de comori. Aceasta il va ajuta pe copil sa exerseze intr-un mod placut operatiile aritmetice de adunare si scadere.

De ce ai nevoie

Cumpara in prealabil cartea mult dorita de copil sau o alta carte pentru varsta lui, care crezi ca ii va placea. Poti opta si pentru alt "premiu".
Mai ai nevoie de cateva foi de hartie si creion pe care sa scrii indiciile. Sau le poti salva (click dreapta pe imagine si Save as/Salveaza ca) si printa pe cele de mai jos.

 In cautarea comorii

Cum se realizeaza

Inainte de inceperea jocului trebuie sa pregatesti „terenul” pentru desfasurarea lui in bune conditii: decupeaza din hartie bilete pe care vei scrie indicii „codate” si pe care le vei ascunde in diferite locuri din casa. Scrie pe un bilet cu litere mari de tipar propozitia „CARTEA ESTE O COMOARA DE INTELEPCIUNE.” Ataseaza biletul de carte si ascunde „comoara” intr-un loc ferit, la care face trimitere ultimul bilet cu indicii.

Cand incepeti jocul, spune-i copilului ca in casa se ascunde o comoara si astazi veti fi cercetasii care o vor descoperi. De asemenea, ii vei spune ca exista indicii care va vor conduce la comoara si ca este foarte important sa urmati aceste indicii. Ca din intamplare copilul va gasi primul indiciu scris pe un biletel chiar in fata lui. Acesta este necodat, va contine propozitia „Cauta in masina de spalat!”. Celelalte bilete vor contine mesaje codificate si pentru decodare copilul va fi pus in situatia de a efectua adunari si scaderi invatate la scoala.

In cuva masinii de spalat copilul va descoperi alt indiciu, cum este cel din modelul urmator:

(Indiciul numarul 1: SUB LAMPA)

Sub lampa de pe birou copilul va descoperi alt bilet ce va contine un indiciu:

 (Indiciul numarul 2: IN VAZA)

Cu mare placere copilul va descoperi biletul din vaza, care ii va da un ultim indiciu pentru a descoperi comoara:

(Indiciul numarul 3: IN CUPTOR)

Copilul va fi surprins sa descopere in cuptor „comoara”: cartea mult dorita. Veti citi amuzati biletul atasat si ii vei explica copilului de ce se spune ca orice carte este o comoara de intelepciune.


Cum poti imbunatati aceasta activitate

  • Pe tot parcursul activitatii ofera-i un real sprijin copilului ajuta-l atunci cand intampina dificultati la efectuarea calculelor.
  • Lasa-l pe el sa aiba initiativa si sa conduca demersurile intreprinse pentru descoperirea comorii.
  • Creeaza elemente surpriza cu care vei reusi sa mobilizezi copilul la maximum si sa ii mentii tot timpul atentia treaza.
  • Incurajeaza-l sa rezolve exercitiile in ritmul lui si nu il grabi pentru a nu gresi calculele.

De ce sa realizezi aceasta activitate/ Ce invata copilul

Activitatea dezvolta competente prevazute de programa scolara de matematica si explorarea mediului, cum ar fi:

  • Efectuarea de adunari si scaderi, mental si in scris, in intervalul 0 – 1 000;
  • Ordonarea numerelor in concentrul 0 – 1 000;
  • Localizarea unor obiecte prin stabilirea unor coordonate in raport cu alte obiecte de referinta;

De asemenea, activitatea va contribui indirect la sporirea interesului copilului pentru lectura unor carti adecvate varstei.

Vanatoarea de comori la care veţi participa impreuna te apropie mai mult de copilul tau. In plus, copilul va aprecia faptul ca ai depus efortul pentru a o organiza şi faptul ca l-ai sprijinit la calcule atunci cand a avut nevoie.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu