characters characters

Ghirlande din popcorn

Propus de: Echipa Intuitext   |   21 decembrie 2009    |   3539 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 2 - 3 ani.

Impodobirea bradului de Craciun este un moment important in viata copiilor. Acestea sunt momente care raman in amintire peste ani si ani. De aceea ar fi bine sa incerci impreuna cu intreaga familie sa creezi o adevarata sarbatoare atunci cand impodobiti bradul. Fiecare membru trebuie sa aseze cel putin un glob sau un ornament in brad. Cu fiecare „accesoriu” pentru brad se zice ca e bine sa-ti pui si o dorinta care ai vrea sa ti se indeplineasca in zilele sau anul urmator.
Iti propunem o activitate la care poate sa participe fiecare din familie, fie ca e vorba de copilul tau, sotul, bunica sau bunicul.

 

 De ce ai nevoie?
- popcorn
- pensula si acuarele
- ac si sfoara rosie

 Cum se realizeaza?

1. Ai doua optiuni: fie cumperi din oras cateva pungi de popcorn, fie il faci la tine acasa. Eu iti sugerez cea de-a doua optiune deoarece poate sa fie un moment plin de haz atunci cand realizati aceasta activitate. Copilul tau va lua parte atat la procesul de gatit, care este destul de simplu, insa plin de haz, cat si la realizarea in final a ghirlandei.


2. Dupa ce te-ai aprovizionat cu suficient popcorn, puteti sa treceti la pasul urmator. Fiecare bucata de porumb care a scapat de pofta celui mic, va fi picata in culori cat mai diverse. La acest proces pot lua parte toti membrii din familie.


3. Odata ce s-au uscat, acestea vor fi strapunse prin mijloc de catre acul cu sfoara rosie. Nu uita sa faci un nod la capatul sforii pentru a forma ghirlanda. Nu o taia decat la final. Incearca sa o faci cat se poate de lunga. Alterneaza popcornul, din punct de vedere cromatic. Cu cat va fi mai colorat, cu atat imaginea finala va fi mai frumoasa.


4. Fiecare membru va aseza pe sfoara cate un popcorn colorat, iar la final, ghirlanda proaspat formata va fi asezata pe brad, incepand din varf si cuprinzand fiecare creanga a acestuia.

Desigur ca pe langa ghirlanda, bradul va fi impodobit si cu alte accesorii, dar ce zici daca ati face anul acesta un brad personalizat? Iti propunem sa realizezi in familie toate decoratiunile pentru brad si casa.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu