characters characters

Fulgii de zapada

22 noiembrie 2013    |   1852 vizualizări

Utilitatea jocului:

exersarea cunostintelor de geometrie (desenarea triunghiurilor, trasarea dreptelor paralele, identificarea unghiurilor si pe cele de la unitati de masura (masurare cu rigla).

Materiale folosite:
o rigla, un creion, o guma, foarfeca si o coala alba.

Desfasurarea jocului:

In acest joc tu si copilul veti construi fulgi de zapada pornind de la desene. Fulgii de zapada obtinuti pot decora diverse obiecte confectionate de copil, iar prin decuparea acestora se pot face colaje, aranjamente etc. Pentru aceasta este nevoie sa desenati mai intai fulgul de zapada respectand etapele de mai jos. Etapele realizarii fulgilor de zapada:


Desenarea


Desenati un triunghi cu toate laturile egale (echilateral). E bine ca sa incepeti cu o dimensiune ceva mai mare (ex. 9 cm pentru o latura) si care sa se imparta exact in trei parti egale. Prin urmare, impartiti fiecare latura a triunghiului in trei parti egale. Pe masura ce copilul reuseste sa estimeze lungimea unui segment pentru a-l imparti in parti egale, se pot reduce dimensiunile. Cu rigla trasati linii paralele cu fiecare latura a triunghiului. Obtineti astfel alte trei triunghiuri echilaterale, mai mici, avand latura egala cu o treime din latura triunghiului initial.
Impartiti laturile din exterior ale triunghiurilor mici in trei segmente egale. Repetati etapa 2 de trasare a dreptelor paralele si de obtinere a unor noi triunghiuri mai mici. Stergeti toate liniile din interior si din exterior trasate cu creionul.


Conturarea


Conturati ultimul desen cu ajutorul riglei si al unei culori.


Decupare


Decupati si colorati imaginea finala.


Rezultatul final


Folosind capsatorul, prinde 4 fulgi decupati. Cu fulgii astfel obtinuti puteti confectiona ghirlande pentru a decora casa de Craciun sau pot constitui podoabe pentru brad.


Acest joc se poate desfasura in casa.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu