characters characters

Decoreaza rama!

12 noiembrie 2013    |   835 vizualizări

Utilitatea jocului:

Realizarea de serii de figuri geometrice sau forme, dupa un criteriu dat: forma, culoare, marime

Materiale folosite:
hartie glasata colorata, baton de lipici, creion, foarfeca, cutter, carton colorat, o fotografie a copilului sau o fotografie de familie.

Desfasurarea jocului:

Impreuna cu copilul, parintele alege o fotografie a copilului sau o fotografie de familie pe care sa o inrameze. Realizati apoi pasii urmatori:


Pregatirea ramei

Parintele asaza fotografia pe o coala de carton colorat si deseneaza conturul acesteia.


Decuparea formelor decorative

Parintele arata copilului cateva forme din hartie glasata cu care poate sa-si decoreze rama fotografiei. Acestea pot fi: inimioare, braduti, umbrelute, fiecare de culoare diferita sau forme geometrice (cercuri si patrate, mari si mici, de 3 culori: galben, rosu, albastru/verde).
Parintele decupeaza formele preferate de copil, din hartia glasata pliata pentru a decupa mai multe forme odata.


Decorarea ramei

Se aleg doua forme diferite, caree pot avea culori diferite sau marimi diferite (Exemplu: inimioare rosii si braduti verzi; cercuri mari galbene si cercuri mici verzi; patrate mari rosii si patrate mari albastre). Parintele incepe sirul in care alterneaza cele doua forme.
Apoi, copilul il va continua, lipind formele pe fiecare latura a cartonului. Se va urmari respectarea modelului stabilit si incadrarea in spatiul ramei. In timp ce lipeste, copilul va denumi formele folosite.


Rezultatul final

La final, cu un cutter, parintele va taia patru linii oblice in colturile conturului fotografiei. Prin aceste orificii liniare se vor introduce colturile fotografiei.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu