characters characters

Cum scriem povesti in limba engleza?

Propus de: Shakespeare School   |   13 octombrie 2014    |   1918 vizualizări
*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/jetheriot/6208657503


In primii ani de studiu si nu numai, scrierea de compuneri poate deveni un mijloc de a dezvolta imaginatia si vocabularul copiilor. O data ce copiii au deprins aceasta abilitate, vor indragi scrisul pentru totdeauna!


Redactarea de texte in limba engleza este esentiala in sistemul scolar, mai ales, in societatea zilelor noastre. In gimnaziu, dar si mai tarziu, in liceu, aceasta va deveni un criteriu de evaluare constant in scolile in care limba engleza este prima limba straina studiata.


Materiale necesare:

  • Foi albe sau colorate
  • Pix, creion, creioane colorate
  • Capsator
  • Dictionar roman englez

Cum procedam?

1. Familiarizati-i pe copii cu diferite forme de text in limba engleza. Cumparati-le si cititi impreuna cu ei cat mai multe texte in limba engleza: reviste pentru copii, carti de poezii si de povesti adaptate nivelului lor de cunostinte.


2. Explicati-le ce inseamna structura unei povesti. Clarificati inca de la inceput notiunile de introducere, cuprins si incheiere. Inainte de a incepe sa scrieti impreuna cu cei mici, rugati-i sa formuleze cate o propozitie care descrie introducerea, cuprinsul si incheierea, pentru a verifica daca cei mici au inteles aceste notiuni. Pentru a ilustra conceptele, puteti sa folositi o carticica de povesti.


3. Creati personajele: Fiecare povestioara are nevoie de personaje, fie ele oameni, animale sau obiecte. Un mod distractiv pentru copii de a crea personaje poate fi desenarea acestora. De exemplu, in cazul in care personajul lor este un pisoi caruia ii place sa ramana curat, copiii ar putea desena un pisoi pe un pat mic de culoare roz, cu o perie de langa el.


Desenul poate fi insotit de o scurta descriere in limba engleza. Apoi puteti repeta acest exercitiu si pentru celelalte personaje.


4. Aduceti povestea la viata! Copiii pot scrie povestea lor pe foi de hartie separate (puteti folosi si foi colorate) si puteti capsa foile laolalta. Apoi, copilul poate desena imagini pe fiecare foaie de hartie pentru ca povestea sa fie insotita si de ilustratii. Pentru un aspect mai ordonat, puteti redacta textul pe computer, imprima paginile si capsa paginile, iar apoi copiii pot desena in spatiul lasat liber in cadrul foilor printate. Ajutati-i pe cei mici sa caute in dictionar cuvintele necunoscute.


5. Pastrati povestea ca amintire. Scrierea poate fi un hobby sau o viitoare meserie pentru copil. In orice caz, o astfel de carticica poate deveni o amintire foarte frumoasa din copilarie si ar trebui pastrata si pretuita pentru totdeauna!


Autor: Loredana Pastrav, profesor Shakespeare School

La Shakespeare School limba engleza se invata prin jocuri si mici competitii care ii fac pe copii sa asimileze rapid si cu placere. Personajele Ziggy si Zaggy, create de expertii nostri, vor deveni imediat prietenii si partenerii de joaca ai copiilor!


In continuare, descopera ce invata copilul in clasa a patra la romana si matematica in Ghidul Clasei a patra.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu