characters characters

Cum il inveti pe copil sa faca un buget

Propus de: SuntParinte.ro   |   07 august 2013    |   1754 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 2 - 3 ani.

Nu este niciodata prea devreme sa il inveti pe copil cum poate sa isi organizeze cheltuielile in functie de banii de care dispune. Fie ca este vorba de cheltuieli obisnuite, fie ca organizati o petrecere sau o excursie, este recomandabil sa il familiarizezi pe copil cu notiunea de buget. Iata cum poti face acest lucru.

De ce ai nevoie

 • Creion
 • Hartie

Cum se procedeaza

1. Realizeaza impreuna cu copilul un tabel care sa cuprinda urmatoarele coloane: data, suma cheltuita si produsele sau serviciile pentru care a cheltuit aceasta suma.

2. Cere-i ca timp de o luna sa completeze in fiecare zi acest tabel.

3. Dupa ce a trecut o luna, ajuta-l sa realizeze un buget. Pentru aceasta, este nevoie sa realizeze un tabel in care sa noteze pe o coloana cheltuielile pe care le poate anticipa: iesiri in oras, cumparaturi diverse, gustari etc. Este important sa aloce o suma si cheltuielilor neprevazute.

4. In a doua coloana, cere-i sa treaca banii pe care ii aloca fiecarei cheltuieli.

5. La final, cere-i sa faca totalul si sa calculeze daca se incadreaza sau nu in venitul pe care il are. In cazul in care nu se incadreaza in banii de care stie ca dispune in mod normal, va fi nevoit sa renunte sau sa amane anumite cheltuieli pentru luna viitoare.

Afla mai multe despre cum il inveti pe copil ce inseamna banii, cum pot fi economisiti si cheltuiti responsabil, pe fiecare nivel de varsta din Ghidul Banilor.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu