characters characters

Cosulet pentru oua de Pasti

Propus de: Atelierul cu de Toate   |   24 aprilie 2013    |   3442 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani.

Ti-ar placea un cosulet special pentru Pastele acesta? Il poti obtine impreuna cu copilul tau, desenand, colorand si lipind impreuna cu el, folosindu-va imaginatia si indemanarea. Citeste mai departe cum poti realiza un cosulet de oua de Pasti la fel de dragut ca cel din imaginea alaturata.

Cine poate executa acest proiect? Orice copil cu varsta de peste 4 ani, sub supravegherea si cu indrumarea unui adult


De ce ai nevoie

  - un ghiveci din ceramica
- o coala de desen A3
- acuarele sau creioane colorate, carioci
- pensula
- hartie creponata verde
- lipici/ banda adeziva
- foarfeci

* Durata de realizare – aprox. 50 min
* Cost – aprox. 10 RONCum se realizeaza?

 

 

1. Pregatirea materialelor: Se taie din coala de desen o fasie cu latimea 5 cm si lungimea de 30-40 cm (in functie de dimensiunea ghiveciului). Se deseneaza conturul florilor apoi se picteaza fundalul cu o culoare pastelata (verde deschis sau bleu, galben). In timp ce culoarea se usuca, se taie fasii de 0,5-1cm din hartia creponata.
  2. Dupa ce se usuca culoarea de fundal, conturul florilor se poate accentua cu carioca neagra sau albastra. Apoi se picteaza interiorul florilor in culori si modele diverse. Se poate alege si un alt model, de exemplu cu figuri geometrice. Se lasa la uscat.

3. Dupa ce s-a uscat, coala pictata se aplica pe ghiveci. Se poate atasa si un maner confectionat tot din coala de desen pictata uni, in culoarea fundalului fasiei decorate. 

 

Ghiveciul se umple cu fasiile de hartia creponata.

Ghiveciul astfel decorat se poate folosi ca suport pentru ouale de Pasti.

logo atelierul cu de toate Atelierul cu de toate® reprezinta o platforma care integreaza programe de dezvoltare personala pentru prescolari si scolari mici.Credem ca o copilarie in care explorezi, inveti si descoperi ce-ti place este o copilarie frumoasa, necesara pentru o viata implinita.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu