characters characters

Constientizarea emotiilor

Culoarea fiecarei zile. Activitate de inteligenta emotionala pentru copii

Propus de: SuntParinte.ro   |   19 septembrie 2018    |   6870 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

constientizarea emotiilor
O parte importanta a inteligentei emotionale se refera la constientizarea emotiilor. Ce simtim in momentul prezent, dar si care a fost starea noastra generala de-a lungul unei zile sunt aspecte ale vietii emotionale pe care le cunoastem daca ne antrenam capacitatea de constientizare a emotiilor.

Alte idei de activitati care dezvolta inteligenta emotionala a copiilor:

Patratul emotiilor

Roata tehnicilor de control emotional


Evaluarea propriei stari emotionale la finalul fiecarei zile ne poate invata lucruri noi despre noi insine, dar si despre viata noastra. Un exercitiu util pentru copii si adolescenti, dar si pentru adulti il reprezinta urmarirea si notarea dispozitiei emotionale zilnice pentru o perioada mai lunga de timp.

Astfel, pot fi depistate problemele de sanatate mintala precum depresia, dar ne putem forma si o imagine de ansamblu despre felul in care a curs timpul: am avut o luna reusita, un an cu mai multe bucurii decat suparari?

O forma de jurnal al emotiilor, fisa de mai sus il poate ajuta pe copil sa tina evidenta propriilor emotii pe parcursul unei luni intregi. Puteti face exercitiul impreuna, iar la finalul unei luni va puteti compara culorile fiecarei zile si puteti vorbi despre motivele de bucurie sau de tristete.
Daca descoperiti ca pentru o perioada lunga de timp, copilul tau a avut zile cu stari emotionale de tristete, este important sa vorbiti despre cauzele acestor stari. Tristetea este o emotie naturala si este normal sa apara in situatii de pierdere sau esec, insa cand nu exista un motiv concret pentru aceasta, poate fi un semn al depresiei si este important sa iei masuri.

Ideile care se pot adapta pentru un astfel de jurnal al emotiilor sunt diverse: puteti desena impreuna un copac cu 30/31 frunze, un buchet de 30/31 de flori, un strugure cu 30/31 de boabe etc. 

Poti descarca fisa Culoarea fiecarei zile in format PDF de aici. Spor la colorat! :)

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu