characters characters

Cantarul de cuvinte

17 ianuarie 2014    |   1329 vizualizări
Utilitatea jocului:
exersarea despartirii corecte in silabe

Materiale folosite:
o plansa ce ilustraza un cantar cu talere mobile; jetoane ce ilustreaza fructe, legume, vietuitoare, mijloace de transport; 4-5 greutati decupate din carton.

Desfasurarea jocului:

 • Cantarul cu talere va fi realizat din doua piese: una fixa – piciorul cantarului care va fi lipit pe o coala de hartie, si una mobila – bratele cantarului decupate vor fi asezate peste picior si prinse sus intr-o piuneza. Astfel talerele se vor putea balansa sus-jos.
 • Copilul alege un jeton (la intamplare) si il asaza pe unul dintre talere. Cuvantul ilustrat pe jeton va fi despartit in silabe, dupa care in celalalt taler va aseza tot atatea greutati cate silabe are cuvantul. Daca identificarea numarului de silabe din care e compus cuvantul este realizata corect, talerele raman in pozitie orizontala, echilibrate. Acest lucru inseamna ca despartirea cuvantului s-a facut corect si se poate trece la „cantarirea” altui cuvant. Daca numarul de silabe precizat de catre copil (prin punerea greutatilor pe cantar) este mai mare decat cel corect, atunci talerul cu greutati va atarna mai greu. Bratul talerului va fi inclinat, prin manipulare de catre tine. Copilul va sti ca trebuie sa-si revizuiasca raspunsul si sa precizeze un numar mai mic de silabe, punand mai putine greutati din carton.
 • Cuvintele sunt despartite cu voce tare, apoi se verbalizeaza. (ex: cre-ion. Cuvantul creion are doua silabe. Punem pe cantar doua greutati). Tu vei repeta pentru fixare: creion, cre-ion, creion. Cuvantul creion are doua silabe. Vei valida corectitudinea/incorectitudinea raspunsului prin manipularea cantarului.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu