characters characters

Buchetul de carti

Propus de: Echipa Intuitext   |   25 august 2009    |   3865 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 2 - 3 ani.

Lectura este importanta pentru toti copiii. Uneori, parcurgerea bibliografiei scolare devine o obligatie pe care copilul tau nu se bucura sa o indeplineasca. In plus, probabil ca ti-ar placea ca lecturile sale suplimentare sa fie cat mai numeroase. Pentru a-i stimula interesul pentru citit, ii poti propune urmatoarea activitate: “buchetul de carti”.  

 

 

 

Ai nevoie de:
Hartie de desen
Hartie colorata    
Creioane colorate


Cum se procedeaza:

1. Deseneaza pe o foaie de hartie linii verzi, curbate, care vor reprezenta tulpinile buchetului.
2. Pentru fiecare carte citita de copilul tau, spune-i sa decupeze o forma de floare sau de frunza, sa scrie pe ea titlul cartii si autorul si sa o lipeasca pe tulpinile desenate.
3. Poti lipi buchetul de carti pe un perete in camera copilului sau pe usa.
4. Incurajeaza-l pe copilul tau sa realizeze in timp un buchet cat mai mare.
5. Cand buchetul ajunge la un numar impresionant de carti citite, il poti recompensa cu ceva ce stii ca isi doreste foarte mult.
6. Daca ai mai multi copii, realizeaza cate un buchet pentru fiecare, pentru a le stimula spiritul competitiv.

Recomandare
Pentru a evita ca fiul sau fiica ta sa devina motivati doar de recompensa, nu le promite recompensa inainte de a citi cartile. Surprinde-i cu un cadou care ii bucura si spune-le ca il merita pentru ca au citit mult. Astfel, vor invata ca lectura este o activitate pe care o apreciezi, fara a se ajunge la o situatie de negociere de genul “Vreau sa imi cumperi o bicicleta pentru ca am citit 5 carti.”

De asemenea, dupa fiecare floare adaugata buchetului, cere-i copilului tau sa iti povesteasca ce i-a placut si ce a invatat din lectura respectiva. Tu cum il incurajezi pe copilul tau sa citeasca mai mult?

Comentează:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu
 • Ioana Ruge
  Ioana Ruge    24.06.2011 - 19:13
  Ingenioasa metoda. Chiar o voi aplica fetitei mele care ar vrea sa petreaca mult timp in fata TV sau a calculatorului si prefera sa ia de-a gata prin vizionarea filmului regizat dupa carte.