characters characters

Baloane colorate

Propus de: Echipa SuntParinte.ro   |   18 ianuarie 2010    |   3688 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

Copilului tau ii plac baloanele din sapun? E fascinat de faptul ca poate sa fie el cel care produce niste efecte deosebite printr-o simpla suflare, nu-i asa? Daca vei achizitiona din comert sticlute din plastic cu solutie speciala pentru a face baloanele vei observa ca se termina destul de repede. Si pentru a nu face cheltuieli in plus iti propun sa pregatesti impreuna cu copilul tau solutia pentru balonase.

 

 

 

De ce ai nevoie?
Sticluta originala din plastic si betisorul prin care ies baloanele
Apa
Sapun lichid
Acuarele tempera


Cum se realizeaza?
1.In sticluta originala vei pune apa pana la jumatate pentru a lasa loc lichidului sa se miste si sa formeze spuma atunci cand o vei agita.


2.Cateva picaturi de detergent lichid se vor adauga in apa, dupa care se amesteca cu betisorul sticlutei.


3.Foloseste pensula de la acuarele pentru a adauga putina culoare solutiei pentru baloane. Daca copilul tau vrea ca baloanele sa fie multicolore atunci poti sa amesteci mai multe culori deodata.


4.Dupa ce toate ingredientele au fost amestecate in sticluta, agit-o cateva secunde.


5.Introdu betisorul in solutie si apoi fa primul balon colorat.


6.Baloanele pot fi micute sau foarte mari; depinde foarte mult de intensitatea cu care sufli pentru a le da nastere. Cele micute se formeaza printr-o suflare sacadata si de intensitate scazuta, iar cele mari printr-o singura suflare usoara, similar adiereii vantului.


Creeaza momente de buna dispozitie cu copilul tau atunci cand acesta face baloanele de sapun. O idee ar fi sa il lasi sa priveasca prin balonul gata format. Distorsiunile de forma ce pot fi observate prin balon sunt foarte interesante si chiar fascinante mai ales daca sunt percepute de privirea copilului tau. Puteti sa va jucati “invazia baloanelor”. Tu alergi, iar copilul tau fuge dupa tine prin fiecare camera incercand din cand in cand sa te “nimereasca” cu cate un balon colorat. Distractia va fi garantata. 

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu