characters characters

Aparatul de multiplicat

16 decembrie 2013    |   667 vizualizări
Utilitatea jocului:
exersarea formei de plural a substantivelor

Materiale folosite:
nu sunt necesare materiale.

Desfasurarea activitatii:

 • Inainte de derularea jocului se explica copilului ce este masina de multiplicat: este un tip de robot care face dintr-un obiect, mai multe obiecte, multiplica, creste numarul acestora. In cadrul jocului, copilul are rolul de aparat de multiplicat, avand sarcina de a preciza forma de plural a substantivelor rostite de tine. Pentru a usura identificarea formei corecte de plural, vei rosti substantivul cu articolul nehotarat „un ….” si „o ….”. Copilul va formula pluralul spunand „mai multe…”. Exemplu: Tu spui: un scaun. Copilul formuleaza pluralul spunad: mai multe scaune.
 • Daca forma de plural specificata de catre copil este incorecta, tu vei atentiona masina de multiplicat spunand: „Se reia comanda. Aparatul de multiplicat a dat eroare. Nu exista …. (si se denumeste forma gresita de plural specificata de copil). Reluam: o…”
 • Se pot inversa rolurile, tu devenind aparatul de multiplicat, iar copilul avand sarcina de a gasi substantive la singular. Este foarte probabil ca printre cuvintele rostite de catre copil sa fie adjective, verbe, adverbe. Masina de multiplicat (adica tu) va incerca sa faca numaratoarea: „o…, mai multe ….” si comunica ca aceasta nu se poate multiplica, nu se poate numara. Se specifica apoi copilului ca trebuie sa aleaga doar cuvinte ce denumesc: fiinte, obiecte, lucruri, plante, vietuitoare.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu