characters characters

Alfabetul in clasa

Propus de: SuntParinte.ro   |   27 septembrie 2016    |   7055 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Pentru a exersa scrierea si recunoasterea literelor, cadrele didactice pot folosi tot felul de jocuri si activitati distractive in clasa. Ideea urmatoare antreneaza spiritul de observatie al copiilor, abilitatile de scriere si flexibilitatea in gandire.

Alfabetul in clasa

Cum se realizeaza

Printeaza fisa de mai sus (pentru a o descarca pe calculator, click dreapta pe imagine si Save as/Salveaza ca) sau ofera copiilor o alta fisa cu literele alfabetului.

Spune copiilor care sunt regulile: Intr-un timp cat mai scurt, trebuie sa completeze fisa cu obiecte din clasa, care incep cu literele alfabetului. Desigur, poate fi vorba si de propriile obiecte de pe banci. Primii cinci copii care termina de completat fisa pot primi un premiu sau o diploma speciala :).

Recomanda-le ca, atunci cand nu gasesc un obiect cu o anumita litera, sa se gandeasca la alte denumiri ale aceluiasi obiect. De exemplu, fularul poate fi numit si „şal” sau ghiozdanul poate fi numit si „rucsac”. Ii poti de asemenea asigura ca pentru unele litere, le va fi probabil imposibil sa gaseasca obiecte. De exemplu, pentru X. :)

Activitatea ii ajuta pe copii sa exerseze vocabularul, abilitatile de scriere, atentia si motricitatea fina. In plus, poate fi folosita atunci cand copiii dau semne ca si-au pierdut interesul pentru lectie si au nevoie de ceva nou.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu