characters characters

Viata dupa divort

Propus de: SuntParinte.ro   |   29 august 2017    |   3780 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

viata dupa divort
Viata dupa divort va presupune in continuare o altfel de relatie cu fostul partener, daca sunteti parinti. Veti ramane toata viata parintii aceluiasi copil, chiar daca nu veti mai fi intr-o relatie de cuplu.

Iata cateva schimbari care te pot surprinde cand e vorba de viata dupa divort si relatia cu fostul partener:

Comunicarea cu fostul partener nu se incheie o data cu divortul

Poti fi fericit sa nu iti vezi fostul partener de viata in fiecare zi, insa copilul tau va continua sa interactioneze cu parintele sau si asta il va afecta. Daca in timpul casniciei puteai sa intervii daca partenerul de viata facea ceva ce venea in detrimentul copilului sau lua o decizie gresita, in caz de divort, copilul va avea interactiuni cu parintele asupra carora nu vei fi in permanenta prezent. Nu vei putea remedia sau imbunatati interactiunea celor doi, atunci cand ei isi vor petrece timpul impreuna.

Va fi nevoie sa acorzi mai multa atentie relatiei cu fostul tau partener

Pentru a te asigura ca nevoile copilului vor fi implinite, este important sa faci eforturi sa pastrezi o relatie cat mai buna cu fostul sot sau cu fosta sotie. De multe ori, acest lucru inseamna ca eforturile vor fi mai mari decat in timpul relatiei voastre.

Daca de exemplu ai nevoie sa il lasi pe copil cu cineva fiindca esti nevoit sa pleci din oras si nu ai cu cine, poti apela la celalalt parinte, atata timp cat relatia voastra este una buna. In caz contrar, daca va rezumati strict la zilele si orele stabilite in instanta s-ar putea sa intampinati nenumarate probleme in cresterea si educarea copilului.

Viata ta va fi mai buna atunci cand partenerul tau isi va reface viata

Daca iti doresti ca cel mic sa fie fericit, iti vei dori si ca partenerul tau sa fie fericit. Starea de spirit si dispozitia parintilor afecteaza copilul prins la mijloc in timpul unui divort, si chiar si dupa. Indiferent de resentimentele si emotiile negative pe care le ai in privinta fostului partener de viata, nu vei fi relaxat si linistit decat atunci cand vei stii ca lucrurile s-au asezat de ambele parti.

Nu mai conteaza atat de mult cine are dreptate

Nimic din relatia cu partenerul tau nu se va mai rezuma la cine are dreptate sau cine face lucrurile asa cum trebuie. Singurul lucru care va conta va fi acela daca e bine sau nu pentru copil. Fiecare partener va avea libertatea de a lua decizii pe cont propriu, decizii care pana la divort erau discutate si dezbatute impreuna. Deciziile care il vor afecta pe copil nu vor mai fi discutate decat din prisma efectelor acestora asupra celui mic. Este bine sa iei in considerare toate consecintele posibile ale deciziilor pe care le ia partenerul tau, inclusiv posibilitatea ca acestea sa aiba un efect bun asupra copilului.

Vei avea mai mult de castigat daca iti sprijini fostul partener de viata

Copiii accepta nenumarate schimbari atat timp cat cred ca acestea sunt sprijinite de catre ambii parinti. Oricare ar fi deciziile partenerului tau de viata, este spre binele copilului tau sa il sprijini sa le puna in aplicare.

Vei continua sa comunici cu fostul tau partener si dupa ce copilul va implini 18 ani

Chiar si atunci cand copilul implineste varsta de 18 ani, vei continua sa pastrezi relatia cu fostul partener de viata. Veti fi prezenti impreuna la ceremonia de absolvire a facultatii, la nunta sau la botezul primului vostru botez. Un copil va va lega pentru tot restul vietii, chiar daca relatia voastra de cuplu s-a incheiat.

Ironia vietii dupa un divort este ca parintii ar trebui sa ramana in cele mai bune relatii pentru binele copilului. Cu toate ca exista frustrari si nemultumiri, emotii negative si conflicte mocnite, toate trebuie depasite daca binele copilului e pus pe primul loc.

*Sursa foto:

Citeste si:

Cand sa apelezi la psihoterapia de cuplu

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Mama singura
    Cum se dezvolta copiii crescuti de mame singure
    18 martie 2022   

    Din ce in ce mai multe mame isi cresc copiii singure, fie ca urmare a unei alegeri personale, fie care urmare a separarii sau a pierderii partenerului. Ce spun cercetarile despre dezvoltarea copiilor crescuti de mame singure? In general, acestia evolueaza la fel de bine precum copiii crescuti de ambii parinti.

  • Primul Craciun dupa divort
    Primul Craciun dupa divort. Cum il putem face mai usor pentru copii
    21 decembrie 2021   

    Sarbatorile de iarna pot fi in mod special dificile pentru copiii ai caror parinti au divortat recent. Daca este primul Craciun dupa divort, tristetea, singuratatea, vinovatia si chiar gelozia pot fi emotiile prin care trec atat parintii, cat si copiii, in incercarea de a se adapta la un alt fel de sarbatori.

  • Cum poti face fata alienarii parentale
    Cand copilul refuza sa te vada dupa divort
    18 februarie 2020   

    Alienarea parentala este rezultatul divortului sau despartirii parintilor, cand unul dintre parinti, in mod voluntar sau chiar involuntar, il convinge pe copil sa il respinga pe celalalt parinte sau sa se distanteze de acesta.

Mai multe