characters characters

Scoala de Vara inseamna educatie non-formala

Propus de: SuntParinte.ro   |   28 mai 2010    |   6184 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

O scoala de vara pentru adolescentul tau poate fi ocazia perfecta pentru el de a-si face noi prieteni, de a se distra, dar si de a invata lucruri care ii vor fi utile mai tarziu. Iti prezentam in continuare mai multe informatii despre o scoala de vara pentru liceeni.
 
1. Descrieti-ne activitatile in care sunt implicati copiii in cadrul scolii de vara organizate de dumneavoastra.
Toti participantii Scolii de Vara FORCE sunt implicati intr-un program interactiv care imbina activitati educative si creative (seminarii, traininguri, ateliere de lucru) cu activitati sportive, distractive si de team-building. Printre temele abordate se numara: Creativitate & Inovatie, Autenticitate, Orientare in cariera, Project Management, Public Speaking, Vanzari. Mai mult, FORCE isi propune ca prin activitatile intreprinse sa contureze importanta si impactul proiectelor sociale, astfel ca in urma dezbaterilor, a identificarii problemelor sociale din comunitatile din care provin, fiecare licean va propune si redacta un plan de actiune pentru implementarea ulterioara a proiectelor cu caracter social.

2. Ce invata copiii din aceasta scoala de vara?

Obiectivul principal al proiectului FORCE il constituie favorizarea accesului tinerilor la o educatie non-formala si informala de calitate, alternativa la educatia scolara. FORCE urmareste integrarea tuturor participantilor sai intr-o retea de tineret cu potential ce va constitui un mediu stimulativ pentru dezvoltarea aptitudinilor personale, dar mai ales a atitudinii necesare implicarii active in schimbarea si dezvoltarea comunitatilor locale si regionale.
Prin prisma experientei FORCE, a mentorilor implicati in program si a resurselor disponibile pe platforma online, acesti tineri vor fi impulsionati sa reuseasca ei insisi sa creasca comunitatile din care fac parte. Prin intermediul parteneriatelor FORCE cu diferite programe nationale pentru liceeni, fiecare participant isi va asuma, ulterior Scolii de Vara, responsabilitatea implementarii unui proiect social in comunitatea lui. Astfel, toti participantii implicati in aceste programe, vor avea sansa crearii, coordonarii si mobilizarii unei intregi echipe, avand totodata posibilitatea aplicarii multora dintre informatiile primite in timpul trainingurilor Scolii de Vara FORCE.

3. Exista conditii speciale pe care trebuie sa le indeplineasca participantii? (varsta, anumite echipamente etc.)

FORCE se adreseaza elevilor de liceu de clasa a X-a si a XI-a, cu performante si rezultate deosebite, talentati, implicati in activitati extra-curriculare diverse sau care isi doresc sa se implice in proiecte sociale. Procesul de selectie consta in completarea unui formular de aplicare disponibil pe site-ul www.force.ro, respectiv a unei declaratii pe proprie raspundere din partea parintilor ai caror copii primesc burse sociale. Scopul acestui demers este de a incerca sa atragem oportunitati financiare viitoare pentru liceeni prin intermediul partenerilor si sustinatorilor acestui proiect.
Termenul limita pentru trimiterea aplicatiilor este 20 iunie 2010.

4. Care a fost feedback-ul participantilor la editiile anterioare ale scolii de vara organizate de dv.?

In urma editiei 2009 a Scolii de Vara FORCE, feedback-urile primite atat din partea participantilor cat si a partenerilor, au fost unele pozitive. Acest lucru este dovedit in prezent de mentinerea relatiilor cu participantii (prin intermediul Comunitatii FORCE), care acum se implica la randul lor in organizarea editiei FORCE 2010. Participantii au apreciat atat programul, fiind incantati de activitatile pregatite (menite sa contribuie la dezvoltarea lor personala si profesionala), cat si organizarea propriu zisa si locul de desfasurare al Scolii de Vara. Mai mult, cei 20 de participanti au plecat de la FORCE motivati sa isi atinga obiectivele pe plan personal si profesional si sa realizeze activitati care sa ajute comunitatile din care fac parte.

5. Din experienta dumneavoastra, ce asteptari au parintii de la aceste scoli de vara?

In urma discutiei cu participantii, dar si cu parintii lor, acestia din urma se asteapta ca o Scola de Vara sa aduca ceva in plus educatiei copiilor lor fata de ceea ce invata ei la scoala. De asemenea, ei isi doresc ca participantii sa isi petreaca vacanta in mod placut si util in acelasi timp, pregatindu-se pentru viitorul lor printr-o invatare continua si sustinuta. Ei vad o astfel de Scoala de Vara ca o oportunitate de dezvoltare si acumulare de noi cunostinte pentru copiii lor, dar si o modalitate de a se recrea, de a-si face noi prieteni si de a-si petrece in mod placut si constructiv vacanta.
 
Mai multe detalii despre Scoala de Vara FORCE gasesti aici.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Tabere de vara 2014
    Tabere de vara 2014
    20 iunie 2014   

    Ca in fiecare an, vara este perioada taberelor si activitatilor pentru copii. Iata ce oferte au pregatit organizatorii de tabere pentru copii in vara 2014.

  • Scoli de vara 2014
    Scoli de vara 2014
    20 iunie 2014   

    Oferta scolilor de vara pentru copii devine din ce in ce mai diversa de la an la an. Iata care sunt cateva dintre optiunile din acest an daca te intereseaza o scoala de vara pentru copilul tau.

  • Tabere de vara pentru copii 2011
    Tabere de vara pentru copii 2011 8
    13 mai 2014   

    Taberele de vara sunt ocazii perfecte pentru copil de a cunoaste lucruri si locuri noi, de a se relaxa si de a-si face noi prieteni. 47% dintre parintii care au participat la sondajul nostru au raspuns ca ii vor trimite pe copii in tabara in aceasta vara.

Mai multe