characters characters

Cursuri de dans pentru copii. Voucher gratuit pentru castigatori

Propus de: SuntParinte.ro   |   25 ianuarie 2013    |   4527 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

Cand sa il inscriu pe copilul meu la cursuri de dans? Il ajuta pe copil cu ceva cursurile de dans daca nu face performanta in domeniu? Din multimea de cursuri extrascolare din care au de ales copiii si parintii, dansul este printre cele mai frecvent alese. Si pe buna dreptate, pentru ca dansul influenteaza favorabil dezvoltarea copiilor. Aflam mai multe informatii despre acest subiect de la doamna Maria Radu, din partea scolii Stop & Dance Studio.


1. De la ce varsta este recomandabil sa inceapa copiii cursurile de dans?
Copii pot incepe cursurile de dans de la varsta de 4 (minim) referindu-ne aici la copii mai dezvoltati fizic si psihic, iar in general, varsta de 5-6 este cea mai indicata.

 
2.  Care sunt principalele dificultati pe care le intampina copiii care se inscriu la cursurile de dans? (anumite stiluri de dans mai dificile, probleme de disciplina, de perseverenta etc.)
O mica dificultate o intampina copii pana in 6 ani, in momentul in care sunti pusi sa lucreze cat mai controlat. La aceasta varsta le place foarte mult sa se joace si sa danseze cum vor ei, cat mai liber. In momentul in care dorim sa lucram un dans anume (de exemplu: cha cha) si sa consolidam o mica coregrafie, este destul de greu sa ii tii de sub control. Dar aceasta problema dispare in momentul in care copilul incepe sa se obisnuiasca cu stilul de invatare.

3.  Care sunt asteptarile parintilor ai caror copii urmeaza cursuri de dans?

Consideram ca aici asteptarile parintilor sunt impartite .
•    unii parinti isi aduc copii la dans pentru miscare in general
•    altii doresc ca cei mici sa se mentina in forma si sa isi modeleze corpul pentru a capata o postura demna de invidiat
•    altii isi doresc pur si simplu ca cel mic sa socializeze si cu alti copii  din afara mediului din care el face parte
•    si mai sunt si o parte din parinti carora le place foarte mult dansul si isi doresc ca   propriul copil sa mearga spre performanta
 
4. Cum ajuta cursurile de dans dezvoltarea fizica psihica a copiilor?

Dansul, ca definitie pe intelesul tuturor, este miscare ritmica prin care se exprima starile de emotie si sentiment.
Practicarea dansului se  ajuta la:
•    dezvoltarea fizica armonioasa
•    exprimarea sugestiva prin intermediul miscarilor corporale (expresivitate fizica corporala)
•    eleganta si plasticitate in miscari
•    educarea simtului muzical
•    dezvoltarea capacitatilor motrice
•    dezvoltarea simtului artistic, a imaginatiei creatoare si a expresivitatii miscarilor
•    dezvoltarea mobilitatii articulatiilor
•    coordonarea miscarilor.

5.  Cum isi da seama un parinte ca fiul sau fiica lui are talent la dans?
Sunt multi parinti care vin la noi la cursuri si inainte de incepe, ne povestesc despre copii lor ca: sunt foarte talentati, danseaza toata ziua prin casa, se uita mai tot timpul la videoclipuri si danseaza precum  artistii urmariti in acele videoclipuri. De aici, parintii au o idee formata despre talentul copiilor, dar cel mai indicat ar fi  sa ceara parerea unui specialist care stie din ce puncte de vedere trebuie sa observe copilul.

6.  Care sunt lucrurile pe care trebuie sa stie parintii care se gandesc sa isi trimita copiii la dans: informatii despre costuri, echipamente, program, durata medie a cursurilor, oportunitati de dezvoltare ale copiilor (concursuri de dans, spectacole la care pot participa etc.)
Costurile ce implica acest sport variaza in functie de nivelul la care copii doresc sa practice dansul.
In primul rand, este vorba de cotizatia lunara a cursantului care variaza de la club la club.
Ca echipament pentru orele de dans :
•    Baietii: tricou, pantaloni de training, incaltaminte cu talpa cat mai  flexibila  (ex: cipicei)
•    Fetele: body, fustita, colanti, incaltaminte cu talpa cat mai flexibila (ex: cipicei)

Pentru a merge la o competitie copii au nevoie de urmatoarele costume:
•    O pereche de pantaloni(care costa aproximativ 150 lei);
•    Baietii au nevoie de un boddy sau o camasa si o pereche de pantofi pentru fiecare sectiune in parte (aproximativ 200 lei);
•    Fetele, din primele doua clase pana la varsta de 13 ani, au nevoie de o rochita simpla, al carei pret poate fi de 120 lei;

Program :
•    pentru incepatori - de 2 ori pe saptamana / cate 1 h
•    pentru avansati - de 2 ori pe saptamana / cate 1 h 30 min
•    performanta -minim 6 h ore pe saptamana

Oportunitati:
•    spectacole organizate la nivelul scolii de dans
•    participarea la spectacole tematice
•    participarea la concursuri
•    participarea la emisiuni TV
 

 

Scoala de dans Stop&Dance organizeaza in Bucuresti cursuri de dans pentru copii, adulti si miri. 

 

Concurs!
Castiga unul din cele 10 vouchere pe care Stop&Dance le ofera, raspunzand in sectiunea Comentarii (mai jos) la o intrebare simpla:
“Daca e foarte frig sau foarte cald afara, il trimiti pe copil la cursul de sport la care e inscris sau il lasi sa stea acasa?”De ce?”.
Concursul se desfasoara in perioada 25 ianuarie – 4 februarie. Castigatorii vor fi anuntati pe data de 5 februarie.
Voucher-ul poate fi activat la maxim 10 zile de la terminarea concursului, include 4 sedinte de dans si e valabil o luna. Cursurile se desfasoara in Bucuresti (in zona calea Mosilor, martea si vinerea de la 17.00-18.00/18.00-19.00) si sunt adresate copiilor cu varsta intre 4-16 ani. 

Comentează:
11 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Fără foto
    ILIE NICOLETA    30.12.2015 - 14:36
    Buna ziua , copilul meu are 11 ani si este bolnav de ADHD, medicul mi-a recomandat sa-l inscriu la un sport ,insa lui nu-i place decat sa danseze, as dori sa va intreb cat costa sa-l inscriu la cursurile pt dans deoarece venitul meu este foarte mic si intretin singura 2 copii dar sa pot sa-mi fac o socoteala sa ii indeplinesc si lui dorinta de a dansa
    .nr meu este 0733 200 541 sau adresa nykol1980@yahoo.com, va multumesc.
  • Delia Lungu
    Delia Lungu    06.02.2013 - 08:54
    Concursul nostru s-a incheiat. Multumim tuturor pentru participare! Toti parintii participanti sunt castigatori:) Felicitari! Va vom contacta pe email pentru detaliile referitoare la intrarea in posesie a premiului.
  • Utilizator Anonim
    cristina c.    05.02.2013 - 12:05
    Buna ziua, as dori sa particip si eu la concurs, vazand ca nu s au inscris un nr de 10 participanti.Eu sunt pro activitati sportive.Copilul invata si se dezvolta frumos nu doar acasa, este nevoie si de altceva: sport, dans, ateliere de creatie etc.
  • Utilizator Anonim
    Andreea Buse    01.02.2013 - 07:58
    Fetita mea este un izvor de energie.Prefer sa mearga sa faca sport decat sa stea acasa in fata televizorului sau , mai nou a calculatorului.

    In special iarna, sportul este binevenit pentru ca are un efect benefic asupra sistemului imunitar si de aceea facem miscare cat putem de mult :).
  • Utilizator Anonim
    Veronica Burtea Koter    30.01.2013 - 19:09
    Singurul motiv intemeiat pentru care un parinte lipseste de la munca este cel al sanatatii lui sau al copilului, celelalte motive sunt simple scuze, pretexte de evitare a unei situatii incomode. Cand vrei sa faci ceva pentru copilul tau treci de multe ori prin situatii incomode ca parinte, dar care le dam repede uitarii cand vedem satisfactia de pe chipul copilului. In plus, si copiii, de mici trebuie sa invete sa fie responsabili si implicati in propria devenire, iar modelul il ofera parintele!!!!
  • Utilizator Anonim
    Ganciu Roxana    30.01.2013 - 11:54
    Il duc oricum.Lui ii face placere si cere mereu sa mearga la cursuri indiferent de vreme.Orice sport sau curs extrascolar este benefic copiilor si chiar si parintilor.
  • Cristina Iota
    Cristina Iota    30.01.2013 - 08:47
    Buna ziua,
    Eu vreau doar sa-mi spun parerea, dar nu particip la concurs :)
    Fata mea este inscrisa la Liceul de Coregrafie Floria Capsali si merge de doua ori pe saptamana. Acum este in clasa a II-a si isi doreste sa ajunga primbalerina de aceea indiferent de vreme nu lipseste. Baiatul meu face baschet de trei ori pe saptamana si face fata cu brio atat scolii (este clasa a V-a) unde este bursier cat si sportului de la care nu lipseste niciodata. Consider ca sportul este benefic pentru copii si ii ajuta foarte mult pentru o dezvoltare armonioasa atat fizica cat si psihica, le da mai mult curaj si incredere de sine. Doresc succes participantilor!
  • Utilizator Anonim
    magda costache    30.01.2013 - 07:07
    Buna ziua, consider ca miscarea si socializarea sunt elemente cheie in dezvoltarea fizica si psihica a oricarui copil. Parintii sunt datori sa ajute si sa stimuleze copilul in cat mai multe domenii cum ar fi: sport, arta, creatie, deschizand astfel drumul catre o eventuala performanta.Daca este atras de ceea ce face, vremea nu constituie un impediment,in acest fel, prin perseverenta, se va educa si vointa copilului.Va multumesc si va doresc succes in toate!
  • Utilizator Anonim
    danaa    30.01.2013 - 06:44
    Indiferent de vreme,il voi trimite pe baietelul meu la cursul de sport, pentru ca il va ajuta la dezvoltarea fizica si psihica .Copilul va avea mai multa incredere in el, isi va dezvolta simtul responsabilitatii si dorinta de a face lucrurile cat mai bine. Momentan baietelul meu este inscris la dans la gradi.Dar vreau sa-l inscriu la un sport in afara gradinitei cat mai curand
  • Utilizator Anonim
    dinca mihaela    30.01.2013 - 06:43
    Iarna cand e frig,copilul meu merge la judo,la engleza,la tenis(in balon)si patinaj.
  • Utilizator Anonim
    Liam    30.01.2013 - 06:22
    Copilul meu merge la inot si atletism indiferent de vreme. Merge pentru ca vrea el nu pentru ca il obliga cineva. Inotul e doar in sala, iar atletismul de cele mai multe ori afara. Fac in sala doar daca e vijelie afara.
Vezi toate comentariile

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Hai sa dansam! Beneficiile dansului
    Hai sa dansam! Beneficiile dansului 7
    27 septembrie 2012   

    Inca de la cele mai mici varste, ai observat cu siguranta tendinta copilului de a se misca in ritmuri muzicale daca ai grija sa lasi o melodie placuta sa cante. Copiii se misca natural, uneori cu scopul de a-si dobandi mobilitatea, alteori cu scopul de a exprima emotiile si gandurile ori pur si simplu pentru a se simti bine. Prin dans, barierele culturale si etnice se pot depasi, oameni din diverse colturi ale lumii putand sa comunice prin intermediul miscarilor. Iti prezentam o serie de benefic

  • Rolul de frate mai mare
    Rolul de frate sau sora mai mare - cum poate influenta personalitatea pe termen lung
    21 februarie 2024   

    A fi fratele sau sora mai mare inseamna pierderea statutului de singurul copil al familiei si impartasirea atentiei si iubirii parintilor cu altcineva.

  • 5 comportamente pe care este bine sa le corectezi imediat
    5 comportamente pe care este bine sa le corectezi imediat
    23 ianuarie 2024   

    Copiii testeaza limitele parintilor si invata despre lume inca de la cele mai mici varste, iar interventia imediata a parintelui ii ajuta sa se formeze din toate punctele de vedere.

Mai multe