characters characters

Ce invata copilul intr-o scoala de vara de limbi straine?

Propus de: SuntParinte.ro   |   25 mai 2010    |   4491 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

Scolile de vara sunt o alternativa de petrecere a timpului liber in timpul vacantei. Exista o o oferta variata de scoli de vara din care o poti alege pe cea potrivita pentru copilul tau. In randurile care urmeaza, iti prezentam mai multe detalii despre scolile de vara de limba engleza si limba germana organizate de Babel Junior.
 
Activitatile in care sunt implicati copiii:

Scolile de vara sunt concepute in jurul programului intensiv (unul sau doua module a 1h si 15 min zilnic) de limba straina (engleza sau germana).

Diferite de cursurile clasice de limba, unde se urmareste strict progresul copilului de la un nivel la altul, scolile de vara creeaza un mediu comfortabil in care copiii isi consolideaza cunostintele si invata sa comunice cu mai multa incredere.

La programul de limba se adauga trei alte genuri de activitati axate pe dezvoltarea celorlalte tipuri de inteligenta ale fiecarui copil:

Sportul -alaturi de instructori specializati este parte integranta a fiecarei dimineti.

Artele (pictura, modelaj, confectionare obiecte artizanale) sunt cel mai bun antidot impotriva caldurii dupa-amiezelor de vara.

Ora de biblioteca - aduce linistea, introspectia si relaxarea necesare fiecarei zile in viata unui copil.

Ce invata copiii?

In cadrul programului de limba, prin metodele folosite (Content and Language Integrated Learning) copiii invata mai mult decat sa se exprime mai bine in limba engleza.

CLIL inseamna ca limba straina e doar instrumentul prin care copilul invata continuturi relevante pentru interesul, varsta si preocuparile lui naturale.

Astfel in modulele de engleza sau germana, copiii descopera pe langa lumea fanteziei (prin povesti sau cantece) si lumea inconjuratoare prin activitati legate de georgrafie, fizica, chimie, biologie, ecologie sau chiar matematica.

La varsta mai mare, adolescentii folosesc limba engleza pentru a descoperi in fiecare saptamana cultura unei noi tari (de la India sau Japonia la Grecia sua Canada), pregatindu-se astfel pentru contactul autentic cu tara respectiva ca turisti, studenti sau de ce nu viitori cetateni.

Sportul insemna experienta spiritului de echipa si a puterii propriului corp in  jocuri motrice pentru cei mici respectiv curs profesionist de baschet pentru copiii de gimnaziu.

Cursurile de arta si indemanare aduc copiii mai aproape de 'frumos' si ii invata cum sa foloseasca diferite materiale (mai ales ecologice) pentru a crea 'frumosul' in fiecare zi.

Conditii speciale

Este recomandat contactul prealabil cu limba straina pentru care s-a optat, pentru oricare din grupele de varsta. Cursurile pentru incepatori se desfasoara doar pe parcursul anului scolar.

Feedback
Desi nu am cerut feedback scris, faptul ca avem copiii care an de an de cel putin trei ani de zile revin la scolile de vara Babel Junior pe parcursul vacantei ne spune ca ceea ce facem facem bine. Parintii au fost mai ales impresionati de metodele CLIL ce am inceput sa le folosim ca proiect pilot anul trecut la pre-scolari  data fiind implicarea continua a copiilor si placerea descoperirii lumii in limba engleza.

Asteptarile parintilor
Parintii asteapta un pe deoparte un program variat care antreneze copilul pe perioada intregii zile (8.30-17.00) . Pe de alta parte, se asteapta o crestere a nivelului copilului in comunicarea orala in limba straina aleasa.
 
Mai multe detalii despre Scoala de Vara Babel Junior afli aici.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Interviu Simona Ciff
    Interviu cu Simona Ciff, psiholog si psihoterapeut: Cum pastram mintea antrenata si in vacanta?
    13 iunie 2023   

    Simona Ciff este psiholog si psihoterapeut si foloseste la momentul acesta experienta si cunostintele sale in programe de educatie a inteligentei emotionale pentru adulti si adolescenti. Este invitata adesea ca speaker pe teme precum: inteligenta emotionala, gestionarea emotiilor, fericirea, relatiile interumane, educatie, incredere in sine, echipa si leadership.

  • Tabere de vara 2014
    Tabere de vara 2014
    20 iunie 2014   

    Ca in fiecare an, vara este perioada taberelor si activitatilor pentru copii. Iata ce oferte au pregatit organizatorii de tabere pentru copii in vara 2014.

  • Scoli de vara 2014
    Scoli de vara 2014
    20 iunie 2014   

    Oferta scolilor de vara pentru copii devine din ce in ce mai diversa de la an la an. Iata care sunt cateva dintre optiunile din acest an daca te intereseaza o scoala de vara pentru copilul tau.

Mai multe