characters characters

In aceasta vara, copilul tau se poate juca de-a pictorul

Propus de: SuntParinte.ro   |   28 mai 2010    |   2454 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Vara poate fi momentul potrivit pentru a incuraja inclinatiile artistice ale copilului tau. Iti oferim in randurile de mai jos mai multe informatii despre cursul de pictura organizat in aceasta vara de Fundatia Calea Victoriei.

 

1. Descrieti-ne activitatile in care sunt implicati copiii in cadrul scolii de vara organizate de dumneavoastra.


Este vorba, de fapt, despre un curs de pictura in cinci intalniri, cu frecventa saptamanala. Vom anunta pe site data exacta cand va incepe cursul, sau pe mail pe fiecare intre participantii inscrisi (inscrierile se fac la contact@victoriei.ro). Pe parcursul celor 5 intalniri, copiii vor invata si vor cunoaste cateva tehnici si stiluri mai accesibile. Incepem cu felul in care pictau oamenii cu mii de ani in urma - copiii vor face propriile lucrari de arta primitiva sau modern primitiva, folosind modele tribale sau populare, folosind teme vegetale sau animale.
Continuam cu elemente de tehnica portretului - multa vreme pictorii faceau lucrari comandate de persoane care ii si plateau. Erau portrete de familie, portrete de regi, boieri, sotii, mame si fiice ale unor personaje importante din viata publica, sau chiar portrete de animale indragite de acestea.

Urmeaza sa-i cunoastem pe marii pictori ai Renasterii: Michelangelo, Leonardo Da Vinci, Botticelli si o poveste despre cum pictura s-a reorientat, de la temele religioase, la subiecte inspirate din legendele grecesti din antichitate: zei, zeite, animale fantastice, frumusetea corpului uman.

La a patra intalnire invatam despre Arta Noua - Art Nouveau si cum putem sa ne inspiram din natura, din formele unduioase ale florilor, lianelor si copacilor.

Ultima intalnire va fi despre Pointilism. Copiii vor invata sa faca desene colorate din multe puncte care sa dea impresia de lumina si miscare. Ca un mozaic sau un puzzle.


2. Exista conditii speciale pe care trebuie sa le indeplineasca participantii? (varsta, anumite echipamente etc.)

Varsta minima de participare la acest curs este de 7 ani. Toate materialele sunt incluse in pretul cursului.  


3. Care a fost feedback-ul participantilor la editiile anterioare ale scolii de vara organizate de dv.?
La aceste cursuri atmosfera este relaxata si prietenoasa. Au fost copii care au participat la mai multe serii ale aceluiasi curs. Este un loc in care copiii isi pot face noi prieteni, in afara scolii.


4. Din experienta dumneavoastra, ce asteptari au parintii de la aceste scoli de vara?
Nu este vorba, la acest curs, doar despre o activitate distractiva pentru copil, desi, pe termen scurt, acesta este rezultatul evident. Cursul "Jocul de-a pictorul" doreste sa completeze sau sa puna bazele unei educatii vizuale care se face destul de rar sau precar in scoala. Copiii invata sa potriveasca nuante si culori, sa recunoasca simboluri si stiluri, sa aprecieze o lucrare de arta, chiar daca nu vor deveni, sa zicem, la randul lor mari artisti ai lumii.

5. Detalii referitoare la locul de desfasurare al cursurilor, preturi si inscriere:
Atelierul de scriere creativa pentru copii, din 10 iunie, cu Mario Barangea,  costa 150 de lei, are 5 intalniri saptamanale, joi, la fundatie (intrarea Pristolului nr 3, zona Calea Calarasi)

Joaca de-a pictorul, din 11 iunie, lector Maria Irina Petreanu,  costa 150 de lei, are 5 intalniri, saptamanal, vineri, la fundatie (intrarea Pristolului nr 3, zona Calea Calarasi)


Marile civilizatii ale lumii antice, din 14 iunie, cu Mirel Banica, costa 150 de lei, are 4 intalniri, saptamanal, luni, la fundatie (intrarea Pristolului nr 3, zona Calea Calarasi)


Arta actorului pentru copii, din 15 iunie, lector Smaranda Caragea, costa 200 de lei, are 5 intalniri, saptamanal, marti, la VerdeCafe (str. Domnita Ruxandra 15, zona bd. Dacia, Tunari, str. Mihai Eminescu)

Cursurile sunt doar pentru copii, parintii nu pot participa. Inscrieri se fac la adresa contact@victoriei.ro

 

Mai multe detalii despre cursurile de pictura gasesti aici.

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Mitrita Galben
    Mitrita Galben    29.06.2010 - 09:18
    Foarte interesant sa poti participa la aceste scoli de vara; cred ca scopul si ofertele ptr aceste scoli de vara pot fi diversificate de la o zona la alta ,de la o localitate la alta , etc.
    Mi-ar place sa infiintez asa ceva in mediul rural- aproape de oras unde pot fi adusi copiii de la oras care nu au ocazia sa mearga la bunici la tara ori sa fie adusi copii ai caror parinti sunt tot timpul plecati si stau foarte mult singuri.
    Ce ar trebui sa fac ptr infiintarea acestor scoli?Daca cineva stie pasii care trebuie urmati sa ma contacteze, sunt convinsa ca si la isj-uri s-ar gasi detalii, dar cand ai azi un inspector si maine altul ai retineri in ai aborda ptr sprijin. Multumesc.
    Felicitari celor care au curajul sa o faca si au si cu ce.
    Mitrita Galben

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Interviu Simona Ciff
    Interviu cu Simona Ciff, psiholog si psihoterapeut: Cum pastram mintea antrenata si in vacanta?
    13 iunie 2023   

    Simona Ciff este psiholog si psihoterapeut si foloseste la momentul acesta experienta si cunostintele sale in programe de educatie a inteligentei emotionale pentru adulti si adolescenti. Este invitata adesea ca speaker pe teme precum: inteligenta emotionala, gestionarea emotiilor, fericirea, relatiile interumane, educatie, incredere in sine, echipa si leadership.

  • Tabere de vara 2014
    Tabere de vara 2014
    20 iunie 2014   

    Ca in fiecare an, vara este perioada taberelor si activitatilor pentru copii. Iata ce oferte au pregatit organizatorii de tabere pentru copii in vara 2014.

  • Scoli de vara 2014
    Scoli de vara 2014
    20 iunie 2014   

    Oferta scolilor de vara pentru copii devine din ce in ce mai diversa de la an la an. Iata care sunt cateva dintre optiunile din acest an daca te intereseaza o scoala de vara pentru copilul tau.

Mai multe