characters characters

Scolile de vara: distractie si educatie

Propus de: SuntParinte.ro   |   27 mai 2010    |   4336 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Scolile de vara imbina distractia si educatia, relaxarea cu invatarea. Pot fi o optiune buna daca inca nu ai facut planuri de vacanta pentru copilul tau. Iata ce ofera scoala de vara organizata de Optimus Club.
 
1.Descrieti-ne activitatile in care sunt implicati copiii in cadrul scolii de vara organizate de dumneavoastra?
In timpul scolii de vara, noi, cei de la Optimus Club, incercam sa le oferim copiilor o combinatie cat mai echilibrata intre activitatile distractive, specifice unei vacanta de vara, si activitatile educative, specifice anului scolar.  

Preponderente sunt totusi activitatile de vacanta. Nu cred ca trebuie sa uitam ca vorbim de vacanta mare! In timpul scolii de vara, copiii se joaca zilnic in aer liber, de obicei in Parcul Circului, care se afla foarte aproape de sediul nostru. Tot zilnic, in jurul pranzului, copiii participa la cursurile de inot organizate la clubul sportiv Dinamo. Saptamanal, copiii au si o "deplasare", adica o mini-excursie in Bucuresti: in parcul Herestrau cu rolele, pe baza sportiva Tei (unde jucam fotbal si baschet), la un film (de obicei mergem in complexul Vitan-Mall), la un muzeu (Muzeul Satului, Muzeul de Arta) sau chiar la televiziune (echipa noastra a participat activ in vara anului 2009 la emisiunea "Sa protejam natura", realizata in direct pentru TVR1).  

In functie de cerere, organizam in fiecare vara si excursii sau tabere de 1-5 zile, de obicei in zonele relativ apropriate de Bucuresti: Valea Prahovei, zona Horezu sau zona Bran-Moeciu.

Revenind si la partea educativa "clasica": zilnic, copii sunt implicati intr-o sedinta de 1-2 ore de studiu: ora de lectura (avem o bibioteca cu peste 200 de volume cu literatura pentru copii si tineret) sau recapitularea cunostintelor dobandite la scoala (matematica sau limba romana). La cerere oferim si cursuri suplimentare de informatica, engleza, franceza si arte plastice (origami, pictura, modelaj)

2.Ce invata copiii din aceasta scoala de vara?
Noi credem ca cel mai bun castig al copiilor in aceasta scoala de vara este cel legat de socializare. Copiii invata cu adevarat sa se joace impreuna. Asta pentru ca de multe ori relatiile lor cu alti copii din timpul scolii sunt strict legate de cele patru ore petrecute la scoala, practic patru ore de stat in banca. Noi incercam ca in primul rand sa promovam activitatile precum jocurile de echipa sau realizarea de mici proiecte in comun: fie piese de teatru, fie mici proiecte practice realizate in comun, gen casute de pasarele. Copiii invata cu aceasta ocazie sa castige sau sa piarda, dar in echipa. Acest lucru credem ca este foarte important, mai ales ca sistemul nostru de educatie ignora intr-o mare masura acest lucru.

In plus, incercam sa familiarizam copiii cu lumea "reala": de cele mai multe ori deplasarile in oras se realizeaza cu mijloacele de transport in comun, anumite deplasari in afara Bucurestiului se fac cu trenul, copiii invata sa isi stabileasca singuri meniul la restaurant limitandu-se la o anumita suma de bani, avem periodic mici laboratoare culinare in care copii invata sa gateasca singuri (mancaruri la rece).

Chiar si legat de cunostintele scolare, noi incercam ca acumularile pe timpul verii sa fie de alta natura: copiii trebuie sa inceapa sa povesteasca in fata colegilor anumite carti citite, cunostintele matematice se consolideaza folosind excercitii de matematica distractiva, etc.

3.Exista conditii speciale pe care trebuie sa le indeplineasca participantii? (varsta, anumite echipamente etc.)
Singura conditie pentru inscrierea la scoala de vara este cea legata de varsta: noi lucram cu copii cu varste intre 7 si 12 ani si programul este adaptat acestei grupe de varsta

4.Care a fost feedback-ul participantilor la editiile anterioare ale scolii de vara organizate de dv.?
Reactiile pozitive au fost legate de perioada mare de timp pe care copiii o petrec in aer liber, de activitatile sportive, precum si de faptul ca atmosfera din interiorul clubului este una familiara, fara fite. Am avut si un feedback negativ, legat de lipsa spatiilor de dormit in timpul dupa-amiezei, lucru pe care noi nu il putem oferi.

5.Din experienta dumneavoastra, ce asteptari au parintii de la aceste scoli de vara?  
In general parintii doresc sa isi stie copiii in siguranta, pe parcursul a 8-9 ore. Parintii isi doresc pentru copiii lor o combinatie potrivita intre activitatile educative, sportive si distractive pe timpul verii, ceea ce incercam si noi sa oferim. Exista anumiti parinti care obisnuiesc sa isi "dopeze" copiii cu un set foarte mare de extra-activitati, gen limbi straine, dans, pian, arte martiale, atat pe timpul anului scolar, cat si pe durata verii. Multi dintre acesti parinti care au apelat la serviciile noastre au inteles ca trebuie sa tinem cont de faptul ca este vorba despre vacanta de vara, iar ritmul activitatilor de vara trebuie sa fie mult mai relaxat.
 
 
6. Detalii despre taxa de participare, perioada si modalitatea de inscriere si perioada de desfasurare:
Taxa de participare:
Taxa lunara de participare pentru programul normal (intre orele 08:00-17:00) este de 700 de RON. In taxa sunt incluse participarea la programul zilnic, masa de dimineata, masa de pranz si o gustare. Activitatile optionale nu sunt incluse in acest pret. Lista completa pe preturi poate sa fie gasita pe site-ul nostru la adresa
http://www.optimus-club.com/Preturi.aspx

Perioada si modalitatea de inscriere:
Inscrierile pentru scoala de vara 2010 se pot face incepand de la 15 Mai 2010 si pana la sfarsitul vacantei de vara. Inscrierile se pot face  pentru urmatoarele perioade de timp: pachet saptamanal, pachet de doua saptamani, pachet lunar. Inscrierile se pot face telefonic la numerele 021 2114014, 0723448307, 0742124568.

Perioada de desfasurare:
Scoala de vara se desfasoara pe perioada: 15 iunie 2010 - 15 septembrie 2010

Locul unde se desfasoara:
La sediul clubului Optimus: str. Sergent Nastase Pamfil, Nr. 16, Bucuresti, sector 2 (zona Stefan Cel Mare, vis-a-vis de Parcul Circului)

Exista si posibilitatea de a participa si parintii alaturi de copil?
Exista posibilitatea aceasta in cazul excursiilor in afara Bucurestiului.

 
 
 
Mai multe detalii despre aceasta scoala de vara gasesti aici.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Interviu Simona Ciff
    Interviu cu Simona Ciff, psiholog si psihoterapeut: Cum pastram mintea antrenata si in vacanta?
    13 iunie 2023   

    Simona Ciff este psiholog si psihoterapeut si foloseste la momentul acesta experienta si cunostintele sale in programe de educatie a inteligentei emotionale pentru adulti si adolescenti. Este invitata adesea ca speaker pe teme precum: inteligenta emotionala, gestionarea emotiilor, fericirea, relatiile interumane, educatie, incredere in sine, echipa si leadership.

  • Tabere de vara 2014
    Tabere de vara 2014
    20 iunie 2014   

    Ca in fiecare an, vara este perioada taberelor si activitatilor pentru copii. Iata ce oferte au pregatit organizatorii de tabere pentru copii in vara 2014.

  • Scoli de vara 2014
    Scoli de vara 2014
    20 iunie 2014   

    Oferta scolilor de vara pentru copii devine din ce in ce mai diversa de la an la an. Iata care sunt cateva dintre optiunile din acest an daca te intereseaza o scoala de vara pentru copilul tau.

Mai multe