characters characters

Vor sa ajunga in Cartea Recordurilor cu poeziile lui Nichita Stanescu

21 ianuarie 2010    |   544 vizualizări
 

Poeziile lui Nichita Stanescu, dar si teorema lui Pitagora i-ar putea aduce in Cartea Recordurilor. Este vorba despre elevii unui liceu din Ploiesti, care vor sa stabileasca o performanta unica de care sa fie mandru tot orasul.


De ceva vreme, ei lucreaza de zor la decorarea peretilor cladirii in care invata cu versurile faimosului poet roman, dar si cu tot felul de formule matematice.
Deocamdata, mai au de munca, dar la 5 mai ei spera sa se vada in Guiness Book. Si daca nu reusesc, tot au de castigat, spun profesorii.


La cate versuri si ecuatii au scris elevii pe pereti, vor fi de nota 10 la matematica si vor sti la perfectie poeziile lui Nichita Stanescu.
Proiectul "Versul lui Nichita - teorema matematica" i-a mobilizat pe elevii Colegiului National I.L.Caragiale din Ploiesti. Zilnic, lucreaza ore in sir pentru a-si implini visul de a fi in Cartea Recordurilor.


Obstacolul financiar nu afecteaza insa entuziasmul elevilor. Mai au de decorat doar un etaj al cladirii cu versurile lui Nichita Stanescu si cu formule matematice si ar putea ajunge in Guiness Book.


Sursa: www.protv.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu