characters characters

UNICEF invita elevii si profesorii din Romania sa ia parte la Cea mai mare lectie din lume

16 noiembrie 2023    |   423 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

Ziua internationala a Drepturilor Copilului
Bucuresti, 15 noiembrie 2023. UNICEF in Romania lanseaza si in acest an o invitatie cadrelor didactice si elevilor din Romania de a participa la Cea mai mare lectie din lume, un proiect care promoveaza utilizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabila in procesul de invatare, astfel incat copiii sa poata contribui la un viitor mai bun pentru toti.

Planul de lectie pe care UNICEF il propune elevilor si profesorilor se refera la schimbarile climatice si poluare, in special poluarea apei, care reprezinta teme de mare interes pentru copii si adolescenti. Conform unui recent sondaj desfasurat pe platforma U-Report, 73% dinspre respondentii romani, copii si tineri, au declarat ca sunt preocupati de schimbarile climatice, 85% declarand ca sunt afectati de aceste schimbari in prezent.

Profesorii se pot inscrie accesand linkul www.qie.ro/drepturilecopilului pentru a descarca materialele didactice. Dupa desfasurarea lectiei, cadrele didactice pot reveni pe platforma qie.ro pentru a descarca un certificat de participare in format electronic. Durata lectiei este de aproximativ 60 de minute si este destinata copiilor cu varsta intre 8 si 14 ani, putand fi folosita atat in scoli, cat si in spatii extrascolare.

„Imi face deosebita placere sa adresez si in acest an o calda invitatie profesorilor si elevilor din Romania de a participa in excelentul proiect Cea mai mare lectie din lume. Pentru copii, este o ocazie excelenta de a invata despre obiectivele de dezvoltare durabila si drepturile copiilor, asa cum sunt ele stipulate in Conventia cu privire la drepturile copilului, a carei adoptare o sarbatorim pe 20 noiembrie. Tematica lectie este de mare interes pentru tineri, care au dreptul de a trai si dezvolta intr-un mediu curat si sigur”, a declarat Anna Riatti, Reprezentanta UNICEF in Romania.

In fiecare an, pe 20 noiembrie, pentru a marca adoptarea Conventiei cu privire la drepturile copilului, UNICEF aniverseaza Ziua internationala a drepturilor copilului la nivel global. Este o zi de actiune pentru copii, de catre copii. In 2023 se implinesc 34 de ani de la adoptarea Conventiei, tratatul de drepturile omului cel mai ratificat de la nivel international.

Afla de aici mai multe detalii despre Ziua internationala a drepturilor copilului

Acceseaza aici Obiectivele de Dezvoltare Durabila.

Acceseaza aici Conventia cu privire la drepturile copilului, versiunea pentru copii.

Despre UNICEF

UNICEF este prezent in Romania si in alte 190 de tari si teritorii pentru a promova supravietuirea si dezvoltarea copiilor din perioada copilariei mici pana la adolescenta. In Romania, UNICEF lucreaza impreuna cu actori cheie precum Guvernul, Parlamentul, autoritati locale, societatea civila, sectorul privat, parteneri nationali si internationali si mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educatie timpurie de calitate si la scoala, pentru protejarea adolescentilor si monitorizarea drepturilor copilului, pentru protectie sociala si pentru mobilizarea de resurse in beneficiul copiilor. Pentru mai multe informatii despre UNICEF si activitatea sa, vizitati https://www.unicef.org/romania/ro.

Urmariti UNICEF in Romania pe Facebook si Instagram.


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu