characters characters

Tur de forta pentru inscrierile in clasa I in scolile din municipiul Resita

19 ianuarie 2010    |   641 vizualizări
 

Parintii s-au grabit sa-si inscrie copiii la scoala, pentru anul 2010 – 2011, ca sa fie siguri ca micutii nu raman pe dinafara. Chiar daca planul de scolarizare pentru anul 2010-2011 nu este intocmit, toate scolile au facut deja liste.


Fiecare institutie de invatamant din oras are cel putin 15 copii inscrisi in clasa I. Parintii spun ca, din ceea ce au auzit de la prieteni sau stiu din anii trecuti, exista riscul sa nu-si poata duce copilul la o scoala apropiata sau cu dascali buni.


„Stiu ca au fost probleme in anii anteriori cu locurile. In urma cu doua saptamani am facut inscrierea. Am vrut sa fiu sigura ca fetita mea va fi la o anumita invatatoare”, a explicat Cristina Ion, mama unei viitoare eleve in clasa I. „Potrivit calendarului didactic, inscrierile sunt programate pentru luna februarie. Nici planul de scolarizare pentru 2010-2011 nu este finalizat”, a declarat profesorul Adrian Doxan, inspectorul scolar general.

Scolile nu au refuzat parintii grabiti

Una dintre institutiile de invatamant care are pe liste cei mai multi bobocei este Scoala Generala numarul 8. Aici inscrierile s-au facut din octombrie 2009. „Avem 60 de copii. Noi credem ca vom face trei clase I in 2010. O clasa are 25 de elevi”, spune Maria Luca, responsabilul de inscrieri. O alta scoala din cartierul Govandari se bazeaza pe faptul ca cel putin 50 de scolari vor incepe cursurile in septembrie. „Vrem sa facem patru clase. Avem 50 de copii inscrisi si trei invatatoare care vor preda la clasa I”, spune Cristiana Schmaler, directorul Scolii numarul 7 din Resita.


Copii putini in zona centrala a orasului
Situatia nu este la fel de roz si pentru scolile din zona centrala a orasului. Cum numarul copiilor care au sase sau sapte ani este scazut, aceste scoli nu se bucura de multe solicitari. „Populatia scolara este in scadere. De cativa ani aceasta zona este imbatranita. Noi avem numai 14 solicitari. Vom face doua clase”, a declarat Luci Peia, directorul adjunct al Scolii numarul 6 din Resita.


Sursa: www.adevarul.ro
 
In orasul tau au inceput deja inscrierile pentru clasa intai? Copilul tau incepe scoala in acest an? Care sunt criteriile dupa care ai ales scoala la care il vei inscrie?

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu