characters characters

Timisoara: Premiera nationala! Bebelusii fac cursuri de gangurit in limba engleza

07 octombrie 2009    |   654 vizualizări
 

O profesoara a adus in Timisoara un program international de invatare a limbii engleze destinat micutilor care nu au mers inca la gradinita.

Bebelusi sau copii de cel mult 1 an, micuti care inca nu vorbesc limba romana dar asculta cu incantare cand cei din jurul lor le vorbesc in limbi straine se aduna o data pe saptamana pentru a invata engleza.


Raluca Cionca, o timisoreanca de doar 24 de ani, a implementat in premiera pentru Romania sistemul de predare a unei limbi straine copiilor sub un an, dupa un model bine cunoscut in alte tari si preluat din Israel. Micutii cu varste de cel putin trei luni abia se tin pe picioarele lor dar vin cu placere la cursuri, insotiti de parinti. Sistemul propune invatarea limbii in mod natural, prin auzirea repetata a unor cuvinte. Chiar daca „elevii” nu pot vorbi, ei asociaza anumite expresii cu diverse gesturi sau obiecte, si, pentru un an sau doi, pot vorbi limba engleza si romana la fel de bine.


„Creierul unui copil e ca un burete, acumuleaza”


„Pana la sapte ani, creierul unui copil e ca un burete, acumuleaza tot ce poate. Astfel, pentru ca asculta in fiecare zi engleza in jurul lor, aceasta poate deveni o a doua limba si nu una straina”, a explicat Raluca Cionca. Si parintii sunt extrem de multumiti ca isi duc micutii sa asculte cantecele in engleza si sa se joace cu jucarii ale caror nume nu seamana cu limba romana. „Matei are un an si doua luni. L-am adus aici pentru ca cu cat incepi mai devreme sa inveti, cu atat inveti mai repede, si e foarte important sa stie o limba straina”, a declarat Cosmina Bodea, mamica unui baietel care ar putea fi, peste cativa ani, un timisorean obisnuit cu engleza ca limba nativa.

Sursa: www.adevarul.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu