characters characters

The story of childhood - expozitia copiilor pentru copii

06 mai 2010    |   387 vizualizări
26 de institutii de stat si private,  nationale si internationale, peste 600 de copii,  aproximativ 1500 de desene, intr-un cuvant, expozitia “The story of childhood”. “Pentru ca am pornit de la convingerea ca toti copiii deseneaza, am spus ca este cazul sa luam  lucrul asta in serios si sa organizam o expozitie in adevaratul sens al cuvantului” , se destainuie Angela Bontas-Pernes, artist plastic si profesor de arte la institutia de invatamant Little London.

Expozitia copiilor a inceput timid acum 4 ani, in holul gradinitei Little London, dar a avut sansa de a se bucura de incredere si sustinere. Incepand cu cea de-a doua editie The story of childhood a iesit in lume, mai intai la Palatul Sutu, iar incepand cu a 3-a editie a devenit traditie la ARK – Bursa Marfurilor.
 
"Incepand cu scoala pe care o reprezint si continuand cu toti oamenii minunati care s-au implicat ulterior in acest proiect: parteneri ,sponsori, invitati, prieteni, toti am avut acelasi tel: organizarea unui cadru prielnic in care copii sa isi prezinte talentul si munca. Am adunat lucrari de la mai multe scoli, le-am aranjat in functie de tema si chiar simt ca fiecare an a fost pentru noi un pas inainte", spune Angela.

The story of childhood - o expozitie pentru toti copiii

Am vazut la vernisajul expozitiei un lucru care m-a impresionat. Copiii nu stiu ca sunt diferiti. Ei se privesc, se imprietenesc si se admira fara sa isi dea seama ca sunt imbracati diferit. "Desi este o initiativa a unei institutii de invatamant privata, am cautat sa aduc in expozitie copii de toate felurile, copii obisnuiti, fericiti sau mai putin fericiti, foarte talentati,mai putin talentati, bine instruiti sau neinstruiti etc. Ne-am dat astfel seama ca privindu-le atent desenele gasesti aceeasi lume unica, imaginativa, spumoasa, amuzanta, fermecatoare si fara diferente".

In editia de anul acesta au fost implicati artisti cu preocupari similare si scoli de arte,
dovedindu-se la final o expozitie mult mai ofertanta,frumoasa si plina de talente.

Am fost intrebata de mai multe ori: "ce castiga copiii?" sau "cand se dau diplomele?"


Inca traim cu ideea de recompensa, nu ne dam seama ca simpla prezenta la un eveniment autentic este un premiu, o bucurie. "Intentia noastra a fost una de valorizare, si actul de a expune e in sine valorizant. Acest proiect are o componenta esentiala: generozitatea. In fapt, incercam sa oferim cat mai multor copii posibilitatea de a expune si de a se bucura de un eveniment autentic cu tot ce inseamna asta".

Sursa: www.webpr.ro
 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu