characters characters

Table interactive si jucarii "inteligente", la targul de materiale educationale din Capitala

23 octombrie 2009    |   683 vizualizări
 

Table interactive, computere care integreaza mai multe dispozitive necesare in laboratoarele de stiinte si jucarii ce demonstreaza legile fizicii se numara printre materialele educationale prezentate la targul de profil organizat pana sambata, la Sala Polivalenta din Capitala.
Un produs care atrage tot mai mult atentia dascalilor este tabla interactiva, care contine diverse softuri educationale, harti si ilustratii tridimensionale si grafice, fiind utila pentru sustinerea de lectii multimedia.
Un alt produs expus la targ este sistemul de evaluare wireless, care, printr-un sistem de telecomenzi, faciliteaza evaluarea continua si simultana a elevilor de la clasa, acestia avand posibilitatea de a raspunde la intrebari de tip grila. "Se poate verifica, in acest fel, atentia elevilor si capacitatea lor de intelegere a orelor", a spus reprezentantul unei firme care comercializeaza astfel de materiale.

Printre dispozitivele prezentate se numara si computerele care integreaza, practic, laboratoare intregi, cu dispozitive de masurat pentru fiecare stiinta, de la conductivitate la ritm cardiac, inclusiv laboratoare fonetice pentru orele de limbi straine.

Instalatiile de mecatronica si robotica sunt, si ele, prezente la targul de materiale didactice. "Mecatronica si robotica nu prea au cautare la noi, insa noi incercam sa intram in liceele tehnologice cu produse de calitate fabricate in Germania si Franta. Speram ca, pe langa a le cumpara, profesorii sa ajunga sa le si foloseasca, pentru ca se intampla frecvent in scolile romanesti ca aparatele scumpe sa fie pastrate cu prea multa precautie, de teama ca elevii le-ar putea strica", a precizat profesorul Mircea Mironescu, reprezentant al unei firme de materiale didactice pentru electronica.

La evenimentul de la Sala Polivalenta pot fi gasite si asa-numitele jucarii inteligente pentru prescolari. "Desi jucariile electrice sau digitale au facut deliciul ultimilor ani, fabricile au inceput sa realizeze, din nou, clasicele jucarii de lemn, prietenoase, sanatoase, care sunt eficiente si in educatia prescolarilor, dar si a copiilor cu nevoi speciale. In plus, chiar daca par simple, aceste jucarii ascund, de fapt, explicatiile legilor fizicii, cum ar fi structura atomului, legile turbodinamicii explicate de un titirez sau legile atractiei magnetice a polilor Pamantului, explicate de o simpla jucarie cu pilitura de fier si o carcasa transparenta", a declarat Viorel Jac, directorul unei companii de materiale didactice din Oradea.

Aflat la cea de-a cincea editie, targul a primit, in prima sa zi, cateva sute de vizitatori, in randul carora s-au aflat si numeroase cadre didactice. Evenimentul este organizat de Inspectoratul Scolar al Muncipiului Bucuresti si EXPO 24.

Sursa: www.realitatea.net

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu