characters characters

Studiu despre igiena orala la copii. Cata pasta de dinti este bine sa foloseasca cei mici

06 februarie 2019    |   966 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

studiu igiena orala la copii
Un studiu recent realizat in SUA a atras atentia asupra faptului ca majoritatea copiilor nu folosesc o cantitate adecvata de pasta de dinti atunci cand se spala pe dinti.

Aproape 40% dintre copiii participanti la studiu folosesc prea multa pasta de dinti. Exista recomandari privind cantitatea maxima de pasta de dinti pe care este bine sa o folosim, mai ales cand vine vorba de primii ani de viata ai copiilor, cand acestia inca nu au format reflexul de inghitire. Iata recomandarile specialistilor in sanatate orala:

  • Copiii cu varsta pana la trei ani ar trebui sa foloseasca o cantitate de pasta de dinti de dimensiunea unui bob de orez
  • Copiii cu varsta intre 3 si 6 ani ar trebui sa puna pe periuta o cantitate de pasta de dinti de dimensiunea unui bob de mazare.

Studiul care a atras dupa sine reiterarea publica a acestor recomandari a aratat ca aproximativ jumatate dintre copiii participanti la studiu folosesc cantitatea potrivita de pasta de dinti.

Specialistii atrag atentia asupra faptului ca ingerarea unei cantitati prea mare de fluor atunci cand dintii se dezvolta poate duce la schimbari vizibile in structura smaltului dintitlor, precum decoloarea acestuia. In plus, pastade dinti contine si alte chimicale care nu ar trebui inghitite.

Autorii studiului atrag atentia asupra faptului ca parintii ar trebui sa fie cei care controleaza cata pasta de dinti folosesc copiii si cat de des se spala acestia pe dinti. Majoritatea copiilor (80%) participanti la studiu au inceput sa se spele pe dinti mai tarziu decat este recomandat (o data cu aparitia primului dinte) si o treime dintre ei se spala pe dinti o singura data pe zi, nu de doua ori, cum este recomandat.

Sursa: ScienceAlert.com 


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu