characters characters

Somnul parintilor are de suferit timp de 6 ani dupa nasterea copilului

28 martie 2019    |   776 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

somnul parintilor dupa nasterea copilului
Nasterea unui copil afecteaza drastic somnul mamei pe termen scurt, mai ales in primele trei luni de viata. Dar se pare ca durata si calitatea somnului sunt afectate pentru ambii parinti, pana la 6 ani dupa nasterea copilului.

Citeste si:

De cate ore de somn avem nevoie, in functie de varsta

Parintii copiilor care adorm devreme sunt mai fericiti


Un nou studiu realizat de Universitatea Warwick arata ca parintii nu mai revin la durata si calitatea somnului dinainte de sarcina timp de 6 ani dupa nasterea copilului. Studiul care a stat la baza acestor rezultate a urmarit peste 4600 de parinti care au avut copii intre anii 2008 si 2015. Parintii au fost intervievati periodic in legatura cu durata si calitatea somnului. In primele luni dupa nastere, mamele au declarat ca dorm in medie cu o ora mai putin decat in timpul sarcinii, in timp ce durata somnului tatilor a scazut cu aproximativ 15 minute.

„Mamele tind sa sufere mai multe perturbari ale somnului decat tatii, iar asta se intampla pentru ca in continuare mamele sunt principalele persoane care ingrijesc copilul.”, explica cercetatorii. Cand copiii ajung la varsta de 4-6 ani, durata somnului parintilor continua sa fie mai scazuta decat durata somnului in timpul sarcinii (in medie, parintii dorm cu 15-20 minute mai putin). Si calitatea somnului continua sa fie mai scazuta.

Efectele lipsei somnului au fost mai pronuntate in cazul parintilor aflati la primul copil si in cazul mamelor care alapteaza.

Sursa: ScienceDaily.com 


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu