characters characters

Sibiu: Sase elevi sibieni in Parlamentului Transnational al Tinerilor

05 octombrie 2009    |   576 vizualizări
 

Un grup de sase liceeni de la Colegiile Gheorghe Lazar si Brukenthal din Sibiu participa  la intalnirea generala a Parlamentului Transnational al Tinerilor desfasurata la Landshut in Germania pana in 10 octombrie.

Elevii care reprezinta Sibiul la intalnirea din orasul infratit Landshut au pregatit o prezentare a burgului. In cele doua saptamani de dezbateri, sibienii vor lua contact cu diferite teme sociale si politice cum ar fi compararea tarilor si a parlamentelor comunale, incepand de la modul de desfasurare a sedintelor,  pana la compententa, coloratura politica.


Alaturi de elevi din alte cinci orase europene, Elgin din Anglia, Landshut din Germania, Nowosibirsk din Rusia, St. Petersburg din Rusia si Mukatschevo din Ucraina, elevii de la Lazar si Brukenthal  vor deprinde regulile unei sedinte a consiliului, conducerea unei sedinte cu teme prestabilite, stabilirea ordinii de zi si organizarea tinerilor din tarile non-EU, fata de a celor din Uniunea Europeana.


Programul Parlamentului Transnational al Tinerilor este foarte bogat, fiind abordate si teme cum ar fi posibilitatile tinerilor de a intra in politica, aici fiind invitati politicieni care vor acorda interviuri.


Proiectul la care au fost invitati sibienii se datoreaza colaborarii dintre orasele Sibiu si Lanshut, care dateaza din 13 aprilie 2002.
 “Cred ca este foarte important ca tinerii sa ia contact cu realitatile altor comunitati. E un mod bun de a invata sa comunice, sa ia contact cu diversitatea si sa invete sa colaboreze pentru realizarea unui obiectiv comun, lucruri ce le vor fi utile in activitatea viitoare.” crede primarul Klaus Johannis, care a semnat la acum sapte ani parteneriatul cu Landshut.

Sursa: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu