characters characters

Sezonul din 2023 al Festivalului International de film pentru publicul tanar KINOdiseea s-a incheiat

15 noiembrie 2023    |   242 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Kinodiseea 2023
Pe 12 noiembrie s-a incheiat ultima etapa a celei de-a XV-a editii a Festivalului international de film pentru publicul tanar KINOdiseea, la Tulcea unde, timp de o saptamana, a prezentat publicului de toate varstele de la filme la ateliere de educatie audiovizuala, percutie si trucuri magice, la spectacole de pantomima si magie. Proiectiile au adunat sute de spectatori in salile de la Teatrul Jean Bart si Casa Avramide, Tulcea devenind epicentrul cinematografiei pentru publicul tanar.

Festivalul a prezentat pe marile ecrane productii premiate la festivaluri importante de film pentru publicul tanar (Annecy International Animated Film Festival, Canada China International Film Festival, Montreal International Children’s Film Festival, International Film Music Critics Award) in competitia de lungmetraj, dar si scurtmetraje si proiectii speciale.

Editia de anul acesta si-a ales si castigatorul iar juriul competitiei de lungmetraje, constituit din actorii Ada Condeescu, Alex Margineanu si regizorul si scenaristul tulcean Alexandru Vitzentzatos, a selectat filmul Zana florilor si trolul de piatra (regia: Karla Nor Holmbäck, detalii: 2023, animatie, Danemarca, 75 min., premii: nominalizat la Annecy International Animated Film Festival pentru Cel mai bun film).

Filmul spune povestea Rosei, o zana a florilor care a trait mereu singura in tufa ei de trandafiri.Viseaza mai presus de orice sa aiba un prieten, dar e prea speriata ca sa-si paraseasca tufa, deci nu si-a gasit unul pana acum. Dar familia de soricei care traieste sub tufa de trandafiri crede ca a gasit solutia. Domnul si Doamna soarece vor ca Rosa sa se marite cu fiul lor, Karl. Rosa nu vrea sa se marite cu un soarece. Dar, cand soarecii o ameninta ca se muta, Rosa se simte obligata sa accepte casatoria. Din fericire, Rosa e salvata inainte de nunta de fluturasul Matase. Cele doua se imprietenesc imediat. Cand Matase e rapita de un trol de piatra, Rosa trebuie sa-si invinga teama de exterior si sa-si ia inima-n dinti pentru a-si salva prietena.

Trailer: https://youtu.be/2dS_mAxVjlI


In 2023, KINOdiseea a prezentat publicului tanar zeci de filme curajoase, cu tematici educative si sociale, care nu intra in reteaua clasica de distributie, apreciate de publicul international si de criticii de film din intreaga lume si premiate la festivaluri importante de film pentru publicul tanar. Etapele in care s-a desfasurat editia aniversara a KINOdiseea au fost: KINOdiseea Altfel in Bucuresti si Botosani (23 – 25 iunie), KINOdiseea Open Air in Bucuresti (22 august – 3 septembrie), KINOdiseea competitional Bucuresti (11 – 15 octombrie) si KINOdiseea competitional Tulcea (6 – 12 noiembrie).

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu