characters characters

Scoala smart de la Ciugud

Anul acesta, s-a deschis prima scoala smart din mediul rural, la Ciugud, Alba

12 septembrie 2019    |   1185 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

scoala smart de la Ciugud
Potrivit Alba24.ro in aceasta toamna a fost inaugurata la Ciugud, Alba, prima scoala smart din mediul rural. Scoala cu clasele I-VIII (inclusiv pregatitoare) gazduieste in acest an 120 elevi si a fost renovata in intregime si optimizata tehnologic. Astfel, sistemul de iluminare si de incalzire sunt reglate in functie de senzori si de scenarii prestabilite (de exemplu, intensitatea luminii din clasa este reglata in functie de lumina naturala de afara, astfel incat sa nu afecteze ochii elevilor, iar baile au senzori care ajuta la prevenirea inundatiilor prin inchiderea automata a retelei atunci cand este sesizata o cantitate mare de apa pe podea).

Scoala va beneficia si de o platforma online care va cuprinde catalog online, dar si posibilitatea de interactiune profesor-parinte si descarcarea de resurse educationale gratuite.

Urmeaza achizitionarea de tablete si table interactive, cu finantare obtinuta in cadrul campaniei Tara lui Andrei.

Ciugud a ajuns de-a lungul timpului in atentia presei nationale datorita eforturilor administratiei locale de a moderniza comuna cu ajutorul fondurilor europene. In 2013, comuna a atras cele mai multe fonduri europene din Romania, iar localnicii se bucura de confortul si utilitatile accesibile in mediul urban.



*Sursa foto: Facebook/ComunaCiugud

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu