characters characters

Scoala de dupa scoala – bona parintilor ocupati

01 aprilie 2010    |   781 vizualizări

„After-school-ul“ este o alternativa pentru ingrijirea copiilor dupa orele de clasa si ar putea inlocui si bonele, si meditatiile costisitoare. Parintii scolarilor renunta la ideea angajarii unei bone si prefera, mai nou, sa-si inscrie copiii in programe de dupa-amiaza, care ii costa mult mai putin.


„O bona m-ar fi costat minimum 1.000 de lei, dar, oricum, n-am incredere in cineva strain. Aici e cu alti copii, se mai joaca. Mai bine decat un pedagog nici noi nu stim sa-i invatam", a declarat Adriana Palea, al carei baietel este in clasa I, la Scoala Generala „Marin Sorescu" din sectorul 4 al Capitalei.


La un program „after-school" oferit de scoala de stat, parintii platesc numai mancarea, care ii costa aproximativ 200 de lei pe luna. In schimb, au siguranta ca isi lasa copiii pe maini bune, cat timp sunt la serviciu.


„Ma ajuta foarte mult sa-mi las fetita aici, unde socializeaza cu alti copii, isi face temele, se joaca", a spus Felicia Perian, mama unei eleve in clasa a II-a, la Scoala Generala nr. 24 din Bucuresti.


Mancare sanatoasa
Parintii aleg meniul pentru copiii lor, astfel incat sa fie variat, bogat in vitamine si fara prajeli. Cristina Prodanov ne-a povestit ca Teodora, fetita ei din clasa a III-a, i-a spus, intr-o zi, ca mancarea de la „afterschool" este mai buna decat acasa. „Imi place mancarea si imi place sa dorm", ne-a spus Cristina, eleva in clasa a II-a.


Parintii tin cont daca scolile au inclusa mancarea in programul de dupa-amiaza. „Aveam o scoala mai aproape de noi, dar n-am optat pentru ca nu ofereau si masa", ne-a spus Mihaela Pacuretu, care are un baietel de 8 ani.


Lectiile sunt gata
Parintii prefera „scoala dupa scoala", si nu bona, deoarece copiii lor isi petrec timpul cu altii de aceeasi varsta, se joaca si fac lectiile sub supravegherea invatatoarei, care le poate explica pe intelesul lor ceea ce nu inteleg. „After-school este un real sprijin pentru parinti, la sfarsitul zilei isi gasesc copiii cu lectiile facute", ne-a spus directoarea Scolii Generale nr. 24, Mariana Malureanu.


In plus, parintii isi pot lua copiii dupa ce termina serviciul, chiar si la ora 19.00. „Sunt de 17 ani directoare aici si am observat ca, in utima vreme, a crescut interesul pentru programul de semiinternat", a declarat Florica Baluta, directoarea Scolii „Marin Sorescu".


Programul „after-school" este vazut ca o alternativa la meditatiile care ii fac pe profesori sa se implice mai putin la clasa si mai mult in lectiile particulare contra cost. Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat recent ca profesorii au posibilitatea sa-si ofere serviciile dupa ore, in cadrul
„after-school".


Articol complet: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu