characters characters

Scoala cu program redus pentru copiii cu nevoi speciale

09 februarie 2010    |   540 vizualizări

Respinsi de societate, cativa zeci de copii cu probleme grave de sanatate invata acasa, doar patru ore pe saptamana. Altii, mai putin norocosi, sunt lasati in voia sortii.

 

Cativa zeci de copii din marile orase din tara invata acasa. Nu pentru ca ar avea probleme de adaptare sau dintr-un simplu moft, ci pur si simplu pentru ca nu pot iesi din casa decat ajutati de parinti, pentru ca nu se pot deplasa decat intr-un scaun cu rotile. Desi adesea respinsi de societate, acesti copii se pot considera norocosi pentru ca au sansa sa studieze - e drept, doar romana, matematica, putina istorie si geografie - patru ore pe saptamana.

 

Asta, pentru ca alti cativa mii de pusti cu probleme grave de sanatate sunt lasati de autoritati in voia sortii, doar pentru ca au avut nesansa sa se nasca la sat. Singura educatie pe care o primesc este de la parinti sau de la putinii prieteni pe care si-i fac.

 

Desi se confrunta cu un deficit de scoli speciale si de cadre didactice pregatite, dar si cu lipsa manualelor si a unor programe scolare revizuite, copiii numiti de lege „nedeplasabili” mai spera ca „lucrurile sa se miste si pentru ei, oricat de incet”. Pana atunci, doar cei apropiati le sunt prieteni de joaca, dascali, la nevoie, dar si colegi.

 

Sursa: www.evz.ro


Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu