characters characters

Sanse sporite de integrare pentru copiii dezavantajati

24 noiembrie 2009    |   538 vizualizări

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau participa impreuna cu doua organizatii non-guvernamentale la proiectul „Copilule, oriunde ai fi, ai drepturi“.

Proiectul urmareste cresterea si imbunatatirea gradului de informare a populatiei cu privire la drepturile copilului si promovarea acestora si a fost lansat in municipiul Bacau la sfarsitul saptamanii trecute .


Organizatiile partenere sunt asociatiile „EquiLibre“ si „Hraniti Copiii“, iar in afara de Bacau, in proiectul  „Copilule, oriunde ai fi, ai drepturi“ mai sunt prinse alte patru localitati din judet: Plopana, Odobesti, Rachitoasa si Colonesti.


Pana-n luna decembrie a acestui an, in fiecare dintre aceste localitati, specialistii din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Bacau vor forma câte 16 persoane (functionari publici, profesori, medici, politisti, voluntari) in domeniul drepturilor copilului.


„Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau se angajeaza prin actiuni de acest fel sa-si continue misiunea de promovare a respectarii drepturilor tuturor copiilor inceputa in septembrie 1993“, a declarat Alina Iftode, purtatorul de cuvant al DGASPC Bacau. Acest proiect este finantat de Organizatia Internationala a Francofoniei Paris, care a alocat 25.000 de euro si se deruleaza concomitent si in judetele Iasi, Vrancea si Vaslui.

Bacauanii considera ca astfel de initiative sunt benefice. „Este bine sa avem mai multi specialisti care sa stie sa lucreze cu copii cu probleme, pentru ca astfel se poate rezolva situatia acestora“, considera Angelica Tutunaru, cadru didactic.

De-a lungul anilor, Protectia Copilului din Bacau a reusit sa atraga numerosi parteneri din randul organizatiilor neguvernamentale. Asociatia Betania, „Salvati copiii“ si Fundatia de Sprijin Comunitar se numara printre organizatiile care s-au implicat in ultimii ani in rezolvarea problemelor sociale.


Efectele proiectului

Pe langa formarea specialistilor, autoritatile implicate vor organiza campanii de informare pe tema drepturilor copiilor, iar pe 10 decembrie se va desfasura in judetul Vrancea seminarul final. „Specialistii formati vor contribui la o mai buna comunicare cu institutia noastra si la rezolvarea rapida a cazurilor de copii aflati in situatii dificile, deoarece vor cunoaste mai bine modul de lucru cu minorii, precum si cadrul legal in care ne desfasuram activitatea“, a precizat Alina Iftode.


Sursa: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu